Ajax Vrouwen knokken zich knap terug na achterstand tegen sc Heerenveen

door Jesse ter Haar 4

Bron AS

Ajax Vrouwen knokken zich knap terug na achterstand tegen sc Heerenveen

door Jesse ter Haar 4

Bron AS

Laatst geüpdatet

De Ajax Vrouwen hebben zich vrijdagavond op overtuigende wijze langs sc Heerenveen geknokt. De Friezen kwamen nog op een 2-0 voorsprong, maar daarvan raakten de Ajacieden niet in de war. Dankzij vijf verschillende doelpuntenmakers werd het 2-5.

Het begin meteen dramatisch voor de ploeg van trainer Suzanne Bakker, want na negen minuten stond Ajax al met 2-0 achter. Waar tot op dat moment alles tegen zat, veranderde dat ook al snel. De Friezen kregen in de eerste fase van de wedstrijd een rode kaart, waardoor Ajax een groot gedeelte van het duel met een speler meer speelde.

Het zorgde ervoor dat Ajax de wedstrijd meer onder controle kreeg. Eshly Bakker schoot nog op de paal, maar Ashleigh Weerden maakte voor rust nog de aansluitingstreffer. Verder dan dat kwam Ajax voor de thee nog niet en dus was er in de tweede helft werk aan de winkel. Lisa Doorn maakte al snel de 2-2 na rust en toen gingen de Amsterdammers los.

Ajax geeft gas na rust

Na een uur spelen was het Sherida Spitse die Ajax uit een vrije trap op voorsprong schoot. Om de punten veilig te stellen volgden er nog twee goals, gemaakt door Bakker en Elisha Kruize. Door de doelpunten van de twee laatstgenoemden won Ajax uiteindelijk ruim en verdiend van sc Heerenveen.

Verwacht jij dat Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles met 0-3 weet te winnen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.