Ajax Vrouwen scoren liefst vijf keer in overwinning op VV Alkmaar

door Cristian de Jong 4

Bron AS

Ajax Vrouwen scoren liefst vijf keer in overwinning op VV Alkmaar

door Cristian de Jong 4

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag een overtuigende 5-0 overwinning weten te boeken in eigen huis tegen VV Alkmaar. Met deze overwinning blijft het gat tussen Ajax en koploper FC Twente slechts twee punten.

Lisa Doorn zorgde na ruim een halfuur spelen voor het openingsdoelpunt. Op Sportpark De Toekomst kopte zij haar team naar een voorsprong. Bij een tussenstand van 1-0 gingen beide teams rusten. In de tweede helft verdubbelde Ajax de voorsprong. Romée Leuchter trof het doel en zodoende kwam Ajax op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Diezelfde Leuchter was tevens ook de maakster van het derde doelpunt van de Amsterdammers. Hier bleef het niet bij. Na de treffer van Leuchter was Doorn die haar tweede van de middag maakte. Uiteindelijk was het Elisha Kruize die de eindstand bepaalde. De aanvalster pikte in de slotfase haar doelpuntje mee en daarmee eindigde de wedstrijd in een 5-0 overwinning.

Het gat tussen FC Twente en Ajax blijft slechts twee punten en hierdoor houdt de ploeg uit Amsterdam de hoop op het landskampioenschap. Op 31 maart mogen de Ajax Vrouwen op bezoek bij sc Heerenveen. De ploeg uit Friesland heeft dit seizoen slechts zestien punten weten te verzamelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.