Ajax Vrouwen wint van PSV en houdt zicht op koppositie

door Jesse ter Haar 10

De Ajax Vrouwen hebben zondag een overwinning weten te boeken op PSV. De zege was allesbehalve een vanzelfsprekendheid, want de Amsterdammers wisten het verschil pas in de slotfase van de ontmoeting te maken.

De openingsfase van het duel ging gelijk op. Ajax was iets gevaarlijker, maar het verschil was nauwelijks noemenswaardig. De eerste grote kans was voor de ploeg van Suzanne Bakker. Het was Chasity Grant die uit een corner gevaar wist te stichten, maar zij kreeg de bal niet voorbij de keeper van PSV. Diezelfde keeper ging kort hierna in de fout en legde de rode loper neer voor diezelfde Grant. Ze ging de mist in bij een lange bal, waardoor de aanvaller de bal in een leeg doel kon schuiven.

Een ruime vijf minuten voor rust leek ook de 0-2 een feit toen Eshly Bakker een bal vanaf rechts voor het doel bracht. Even leek hij in één keer in het doel te vallen, maar dat gebeurde net niet. Wel was duidelijk dat Ajax voor de tweede treffer van de dag ging, maar het was PSV dat op gelijke hoogte kwam. Siri Worms wist middels een vrije trap de 1-1 op het scorebord te zetten.

Het zorgde voor een ommekeer, want in de tweede helft had de ploeg van Bakker het lastig. Het grootste hoogtepunt van het tweede bedrijf was lang de rentree van Romée Leuchter, die na een periode van afwezigheid terugkeerde. Door een slotoffensief werd Ajax vervolgens nog meermaals gevaarlijk. Enkele minuten voor tijd was het Grant die een serieuze kans kreeg, maar via de goalie van de tegenpartij ging de bal naast. Of het dan bij 1-1 bleef? Nee, want Lisa Doorn maakte in de absolute slotfase haar eerste van het seizoen en de winnende van de dag. Door de overwinning blijft de achterstand op koploper FC Twente drie punten.

Opstelling Ajax Vrouwen:

Ajax Vrouwen: Kop; Kardinaal (Van Gool 68'), De Sanders, Doorn, Weerden; Spitse, Sabajo, Noordam; Grant (I. Hoekstra 90')), Bakker (Leuchter 63'), T. Hoekstra.