Ajax Vrouwen boeken moeizame overwinning op Telstar

door Wessel Kroon 2

Bron Ajax

Bron Ajax

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond met moeite gewonnen van Telstar. Op Sportpark De Toekomst wonnen de Amsterdammers met 1-0 van de nummer negen van de Azerion Eredivisie Vrouwen. Tiny Hoekstra maakte het enige doelpunt van de avond.

Voor de wedstrijd werd Lize Kop nog even in het zonnetje gezet. De 24-jarige goalie keepte vorige week tegen ADO Den Haag haar honderdste wedstrijd voor de Ajax Vrouwen. Ze ontving een schaal uit handen van manager Daphne Koster.

Hierna ging de wedstrijd van start. De Ajax Vrouwen kwamen goed uit de startblokken. Na tien minuten gingen de Amsterdammers nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Nadine Noordam was heel dichtbij die openingstreffer, maar zij raakte de lat. Even daarvoor was Ashleigh Weerden ook gevaarlijk, maar zij faalde in haar opzet. Zo zochten de teams met een gelijke stand de kleedkamers op.

Na de rust brak Hoekstra de wedstrijd wel open. Zij schoot de 1-0 binnen voor de Ajax Vrouwen. Met haar doelpunt tegen Telstar heeft zij inmiddels al 12 competitiedoelpunten gemaakt. Het is alweer de derde wedstrijd op rij dat Hoekstra het net weet te vinden voor de Amsterdammers. De treffer van Hoekstra bleek uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd. In de tweede helft scoorde Ajax nog een keer, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege een handsbal.

Volgende week speelt de ploeg van Suzanne Bakker in Eindhoven de topper tegen PSV. Daarna volgt een pauze van een maand. Begin maart staat de Klassieker op het programma. Die wedstrijd zal in de Johan Cruijff ArenA gespeeld worden.