'Oud-speelsters Ajax Vrouwen willen alleen anoniem met ISR praten uit angst voor repercussies'

door NielsOpdam 287

Bron Het Parool

'Oud-speelsters Ajax Vrouwen willen alleen anoniem met ISR praten uit angst voor repercussies'

door NielsOpdam 287

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Het Parool schrijft dat oud-speelsters van de Ajax Vrouwen niet met naam en toenaam willen getuigen in het tuchtrechtelijk onderzoek tegen Marc Overmars. Volgens de krant brengt dat het onderzoek vooralsnog niet verder, omdat anonieme meldingen niet bruikbaar zijn. Vrijdag meldde de NOS dat het onderzoek nog in volle gang is en dat Ajax en de oud-directeur meewerken.

Keje Molenaar brak vorige week een lans voor een terugkeer van Overmars bij Ajax. Iets wat ook door fanatieke supporters wordt gesteund, want de naam van Overmars werd dit seizoen al een paar keer gescandeerd in de Johan Cruijff ArenA. 'Dat speelt ook een rol bij de weigering van oud-speelsters van Ajax Vrouwen om met naam en toenaam te getuigen in het nog altijd niet afgesloten tuchtrechtelijk onderzoek tegen Overmars', schrijft het medium.

Volgens Het Parool leek het tuchtrechtelijk onderzoek het voorbije najaar te worden afgesloten, omdat Overmars niet meewerkte en er geen meldingen kwamen van mogelijke slachtoffers. 'Maar toen Het Parool in september berichtte dat niet alleen ondersteunend personeel, maar ook oud-speelsters waren geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag van de oud-directeur, gaf dat een nieuwe impuls.'

'Oud-speelsters willen alleen anoniem met het ISR praten uit angst voor repercussies'

Een woordvoerder van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) wil alleen bevestigen dat het onderzoek nog loopt. 'Volgens ingewijden zijn er contacten met oud-speelsters, maar willen zij alleen anoniem met het ISR praten uit angst voor repercussies. En omdat anonieme meldingen in het tuchtrecht niet bruikbaar zijn – de beschuldigde kan zich daar niet tegen verweren – brengt dat het onderzoek vooralsnog niet verder.'

Weet het Ajax van John Heitinga zondag met 0-3 te winnen op bezoek bij SC Cambuur?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.