Molenaar wil terugkeer Overmars bespreekbaar maken: 'Dan zou dat moeten kunnen'

door Gino Haverkamp 120

Bron ESPN

Molenaar wil terugkeer Overmars bespreekbaar maken: 'Dan zou dat moeten kunnen'

door Gino Haverkamp 120

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Keje Molenaar pleit voor het bespreekbaar maken van een terugkeer van Marc Overmars bij Ajax. De technisch directeur van Royal Antwerp FC vertrok een jaar geleden bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag, maar Molenaar vindt het geen utopie dat hij kan terugkeren in Amsterdam.

Molenaar ziet Overmars dus zomaar terugkeren bij Ajax, maar vindt één ding erg belangrijk. Binnen de club moet er eerst gesproken worden met vrouwen op de werkvloer over of een terugkeer überhaupt bespreekbaar is. 'Als zij zeggen: het is acceptabel dat hij terugkeert, op bepaalde voorwaarden natuurlijk, dan zou dat gewoon moeten kunnen', zegt hij in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. Molenaar is ervan overtuigd dat Overmars heeft geleerd van zijn fouten en niet weer de fout in gaat.

Binnen Ajax is er onderzoek geweest naar het grensoverschrijdende gedrag van Overmars, maar Molenaar weet niet of dat onderzoek er echt is geweest. 'Want we hebben de resultaten nog niet gezien', voegt hij er aan toe. 'Er is ook geen aangifte gedaan, dus hij wordt ook niet strafrechtelijk vervolgd. Ik vraag me af: als je alles nu rustig bekijkt, of het dan niet zo is dat hij terug zou kunnen keren. Als je dat overlegt met al die dames binnen de organisatie, en zij vinden het acceptabel, dan denk ik dat het op termijn zou kunnen. Dat zou ik hopen ook, want ik vind Marc een uitstekende technisch directeur.'

Was de gang van zaken rondom vertrek Overmars wel goed?

Molenaar, een advocaat, vindt ook dat de gang van zaken rondom het vertrek van Overmars anders had moeten zijn. Naar zijn idee werd de oud-prof naar de uitgang gedirigeerd. 'Op het moment dat er signalen binnenkomen, dien je als werkgever te onderzoeken wat er is gebeurd en dien je met de werknemers overleg te voeren. Kan je nog doorgaan met elkaar? Die vraag is nooit expliciet aan de werkvloer gesteld.' Wat Molenaar betreft had Overmars het beste op non-actief gezet kunnen worden, waarna een onderzoek had moeten uitwijzen of hij had kunnen blijven of niet.

Weet Ajax de negatieve reeks zonder zege te doorbreken door met 0-2 te winnen van Excelsior in Rotterdam?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.