'Onderzoek naar Overmars nog altijd in volle gang; Ajax en oud-directeur werken mee met ISR'

door Jesse ter Haar 42

Bron NOS

'Onderzoek naar Overmars nog altijd in volle gang; Ajax en oud-directeur werken mee met ISR'

door Jesse ter Haar 42

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Het onderzoek naar Marc Overmars is nog altijd in volle gang, zo verzekert men bij de NOS. Er verscheen al even niets meer over in de media, maar hij is nog altijd niet uit het zicht van het Instituut Sportrechtspraak (ISR). De situatie die bij Ajax ontstond als gevolg van zijn grensoverschrijdende gedrag richting vrouwelijke werknemers wordt zodoende nog altijd onderzocht.

Lang was het stil, maar tegenover de NOS laat een woordvoerder van Overmars weten dat hij mee wil werken aan het onderzoek, dat dus nog altijd loopt. Zowel Ajax als hoofdrolspeler Overmars hebben laten weten volledig mee te zullen werken aan het onderzoek. In september nog, hebben Overmars en zijn advocaat schriftelijk antwoord gegeven op vragen van het team dat het onderzoek leidt. 'Wat we hebben gezegd, is vertrouwelijk. Wij proberen onze volledige medewerking te verlenen aan dit onderzoek', laat de woordvoerder van Overmars weten.

Verder blijkt dat Overmars zelf en iedereen om hem heen de uitkomst van het onderzoek in alle kalmte afwachten. De hoofdpersoon zelf wil geen uitspraken doen over wat hij van het onderzoek verwacht of over uitspraken van het ISR. Wel is bekend dat Ajax in de afgelopen maanden ook in contact is gebleven met de organisatie. 'Op ons initiatief heeft een Ajax-afvaardiging begin juni een bespreking gehad met het bestuur van het ISR', zegt een woordvoerder, ditmaal van Ajax.

De reden van contact tussen Ajax en het ISR was een artikel van de NOS, waarin werd beweerd dat het onderzoek niet van de grond komt wegens een gebrek aan medewerking vanuit Ajax. 'Later in die maand hebben wij bij het ISR een gesprek gehad met de aanklager. In de tussentijd is ook schriftelijke communicatie geweest vanuit Ajax aan het ISR', zo valt te lezen.

Informatie vanuit Ajax

Halverwege vorig jaar kwamen Ajax en het ISR samen om 'de plooien glad te strijken'. Ajax voldeed aan zijn plicht om bruikbare informatie over te leveren aan het ISR, maar deed dat zo minimaal dat het vervolgen van het onderzoek ingewikkeld was. Inmiddels is dat anders en dus is het onderzoek in volle gang. 'Periodiek maakt de aanklager de balans op of er genoeg is vergaard om een tuchtzaak op te starten', vertelt Henk van Aller, directeur van het ISR.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.