Ajax Vrouwen speelt gelijk tegen Feyenoord in uniek duel

door Wessel Kroon 18

Bron Ajax

Bron Ajax

Het is de Ajax Vrouwen zaterdag niet gelukt om in de Johan Cruijff ArenA te winnen van Feyenoord. Het werd 1-1, desondanks was de wedstrijd om meerdere redenen een bijzondere.

Het was de eerste klassieker voor vrouwen die in de Johan Cruijff ArenA gespeeld werd en dat werd groots aangepakt. Eerder dit jaar werd de klassieker voor vrouwen al in De Kuip gespeeld, maar nu was dus ook de Johan Cruijff ArenA aan de beurt. Zo waren er optredens van Silver, Emma Heesters, Ruben Annink, Sophie Straat en Lenny Keylard. Er zaten zo'n 33.000 toeschouwers in het stadion. Daarmee kwam er een nieuw record voor het aantal toeschouwers in de Azerion Eredivisie voor vrouwen.

De Ajax Vrouwen begonnen gespannen aan het duel met Feyenoord. Na een halfuur kwamen de Amsterdammers pas echt in de wedstrijd. Chasity Grant kwam na een goede steekpass van Romée Leuchter oog in oog te staan met de doelvrouw van Feyenoord, maar ze wist de kans niet te benutten. Verder gebeurde er niet veel voor rust.

Na rust moest het tempo omhoog en daarmee het publiek vermaakt worden. Toch kwam Feyenoord vlak na rust op voorsprong. Esmee de Graaf zette de Rotterdammers op 0-1. Feyenoord kon de voorsprong echter niet lang behouden. Vijf minuten later trok Ashleigh Weerden de stand namelijk alweer gelijk. Hierna ging Ajax op zoek naar de voorsprong. Leuchter en Tiny Hoekstra waren nog gevaarlijk met doelpogingen, maar tot een doelpunt kwam het niet.

In de slotfase drong Ajax meer aan, maar ook toen lukte het de Amsterdammers niet om een doelpunt te maken. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, maar dit maakte de wedstrijd niet minder bijzonder voor het vrouwenvoetbal.

Opstelling Ajax Vrouwen:

Kop; Kardinaal (69' Van Gool), De Sanders, Doorn, Weerden (80' E. Bakker); Spitse, Sabajo (80' Verhoeve), Noordam (80' Van der Linden); Grant, Leuchter, T. Hoekstra.

0-1 Esmee de Graaf (48')

1-1 Ashleigh Weerden (53')

Verwacht jij dat Ajax minimaal drie keer weet te scoren tegen NEC? Zet in en ontvang 1,80 keer je inzet terug bij minimaal drie Amsterdamse doelpunten!