Ajax Vrouwen winnen simpel op bezoek bij Excelsior

door Brent Tomassen 6

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond een 0-3 zege weten te boeken op bezoek bij Excelsior. Quinty Sabajo en Eshly Bakker (tweemaal) waren in Rotterdam trefzeker voor de ploeg van trainer Suzanne Bakker.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Kathelyn Hendriks verraste keepster Lize Kop bijna, maar haar poging ging naast. Aan de andere kant zette Sabajo de bezoekers wel op 0-1. Dat was daarmee direct de ruststand, al schoot Eshly Bakker nog wel voor het verstrijken van de eerste helft nog op de paal.

Na rust was diezelfde Bakker een stuk fortuinlijker. Binnen een kwartier scoorde de middenvelder twee goals, waarvan de tweede een mooie was: een schot vanaf zestien meter volg fraai in de kruising. Verder werd er niet meer gescoord.

Door de overwinning staan de Ajax Vrouwen twee punten achter op koploper FC Twente, dat afgelopen weekend verloor van Fortuna Sittard. Later dit seizoen nemen beide ploegen het nog in Amsterdam tegen elkaar op.

0-1 Quinty Sabajo (34')
0-2 Eshly Bakker (50')
0-3 Eshly Bakker (58')