Ajax Vrouwen boeken nipte zege op Fortuna Sittard na dubbelslag Leuchter

door Brent Tomassen 3

De Ajax Vrouwen hebben een 1-2 overwinning geboekt op bezoek bij Fortuna Sittard. Na een snelle achterstand in de tweede helft scoorde Romée Leuchter tweemaal waardoor de Ajax Vrouwen nog altijd volop meedoen om de titel in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

In het eerste kwart van de wedstrijd creëerden de Ajax Vrouwen kleine kansjes via Leuchter en Chasity Grant, maar een vroeg doelpunt bleef uit. Na een klein half uur spelen was de eerste echt grote kans voor Tiny Hoekstra. Haar inzet werd echter gekeerd door de keepster van Fortuna Sittard. Vlak voor rust kon ook Lisa Doorn een poging wagen, maar opnieuw bracht de Limburgse doelvrouw redding.

De tweede helft begon een stuk spectaculairder dan het eerste bedrijf. Binnen enkele minuten kreeg Fortuna Sittard een strafschop. Tessa Wullaert benutte deze en zette de thuisploeg op 1-0. Drie minuten later mocht Leuchter dit kunstje herhalen vanaf de stip na een handsbal en ook zij faalde niet: 1-1.

De Ajax Vrouwen waren ook na rust sterker en werden daarvoor beloond na een goede aanval. Hoekstra werd weggestuurd, gaf voor en Leuchter tikte de bal bij de tweede paal binnen. Hierna speelden de Ajax Vrouwen de wedstrijd uit en won zodoende met 1-2.

1-0 Tessa Wullaert (48')
1-1 Romée Leuchter (52')
1-2 Romée Leuchter (64')

Denk jij dat Ajax wint op bezoek bij PSV?