Rondom Ajax: Rensch speelt honderdste wedstrijd voor Ajax: Verdediger in Ajax' Club van 100

door Jon van Dam 519

Rondom Ajax: Rensch speelt honderdste wedstrijd voor Ajax: Verdediger in Ajax' Club van 100

door Jon van Dam 519

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kan je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Rensch speelt honderdste wedstrijd voor Ajax: Verdediger in Ajax' Club van 100

Devyne Rensch is toegetreden tot Ajax' Club van 100 nadat hij tegen RKC Waalwijk zijn honderdste wedstrijd speelde in het shirt van de Amsterdammers. De rechtsachter debuteerde in november 2020 tijdens de met 0-5 gewonnen uitwedstrijd bij FC Emmen. In de 100 wedstrijden scoorde Rensch zeven doelpunten en gaf hij ook één assist. Sinds zaterdag heeft Ajax met Rensch weer een Club van 100-speler in de selectie. Na het vertrek van Dušan Tadić, Edson Álvarez en Davy Klaassen afgelopen zomer was er tijdelijk geen actieve speler die minimaal honderd keer uitkwam voor Ajax.

Gemeente Waalwijk neemt extra veiligheidsmaatregelen voor wedstrijd RKC - Ajax

Naar aanleiding van de rellen na het staken van de Klassieker zondag gaat de gemeente Waalwijk extra veiligheidsmaatregelen nemen rondom de wedstrijd RKC Waalwijk - Ajax. Welke maatregelen er precies genomen worden is niet bekend. Maar er kan in ieder geval gerekend worden op extra politie-inzet, zo schrijft AT5. De gemeente maakt voorafgaand aan iedere wedstrijd een inschatting welke inzet er nodig is. 'Door de gebeurtenissen in Amsterdam is het contact met onze partners opgeschaald en nemen we maatregelen die we nodig achten om de veiligheid en openbare orde te bewaken', zo valt te lezen in een reactie.

Zes verdachten van geweld na Ajax - Feyenoord voor rechter

Zes personen die na afloop van Ajax - Feyenoord zijn aangehouden en worden verdacht van openlijk geweld, worden voor de rechter gesleept, zo schrijft het ANP. De personen in kwestie zouden geweld hebben gebruikt jegens de politie en moeten zich op vrijdag 6 oktober verantwoorden voor de snelrechter. De zes, die op dit moment nog vastzitten, worden verwacht van het gooien van stenen naar de politie, waarbij twee agenten gewond raakten.

Gaaei krijgt rapportcijfer 3 van het AD

Anton Gaaei heeft geen goede indruk achtergelaten tijdens De Klassieker, zo merkte ook het Algemeen Dagblad op. De kritieken zijn niet mals en de Deen krijgt zelfs het rapportcijfer 3 voor zijn optreden tegen Feyenoord. Hij is overigens niet de enige Ajacied met een onvoldoende. Sterker nog: enkel Jay Gorter, Jorrel Hato en Silvano Vos konden met een 5,5 rekenen op een voldoende.

Ajax en Make-A-Wish zetten zich nogmaals in voor zieke kinderen

Ajax en stichting Make-A-Wish zetten zich in om twee tijdens De Klassieker aanwezige zieke kinderen alsnog in het zonnetje kunnen worden gezet. De twee kinderen hadden de wens om aanwezig te zijn tijdens Ajax - Feyenoord, maar dat verliep desastreus. De wens van de kinderen ging op die manier slechts deels in vervulling. Nu, zo schrijft Van Pogo tot Popo op X, kijken Ajax en Make-A-Wish nogmaals naar een oplossing om de kinderen een onvergetelijke ervaring te bieden.

Van der Sar met bal aan het werk in de gym

Edwin van der Sar is dinsdag aan de slag geweest in de sportschool, zo deelt hij op X. De voormalig algemeen directeur van de club werd afgelopen zomer getroffen door een bloeding in de hersenen en is nu alweer aan het sporten geslagen. Het blijft niet bij oefeningen om zijn conditie op te krikken, ook kon de oud-goalie van de club het niet laten om even met de bal aan de slag te gaan.

Van Boekel fluit RKC Waalwijk – Ajax

Pol van Boekel is zaterdag 30 september om 21.00 uur de scheidsrechter bij RKC Waalwijk – Ajax. De VAR voor dit duel is Ingmar Oostrom. Op 19 februari 2023 floot Van Boekel voor het laatst een wedstrijd van Ajax. Die dag stond er een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma. De ontmoeting werd door Ajax met 4-0 gewonnen. Dusan Tadić wist toen twee keer het net te vinden, Mohammed Kudus en Kenneth Taylor één keer. Vorig seizoen won Ajax 1-4 bij RKC Waalwijk door doelpunten van Brian Brobbey en Steven Berghuis.

Johan Cruijff Arena baalt van ongeregeldheden rond Ajax - Feyenoord

De Johan Cruijff ArenA baalt van de ongeregeldheden die rond Ajax - Feyenoord hebben plaatsgevonden. 'Supporters en ons personeel moeten zich te allen tijde veilig voelen in de ArenA', schrijft het stadion in een statement. 'In de krant moeten lezen dat een bezoeker zich "voor het eerst onveilig heeft gevoel in de ArenA", maakt ons verdrietig.

Vijftien supporters aangehouden na uit de hand gelopen Klassieker

Na de gestaakte Klassieker van zondagmiddag zijn twee agenten gewond geraakt. Daarnaast zijn vijftien supporters aangehouden, zo meldt Het Parool. De hooligans raapten loszittende stenen uit de grond en bekogelden hiermee de Mobiele Eenheid (ME). Twee agenten raakten hierbij gewond. Vervolgens drong de harde kern met geweld de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnen. Om de orde te herstellen werd traangas ingezet. De politie heeft vijftien verdachten opgepakt, en sluit niet uit dat dat er meer worden.

(Ex-)Ajacieden liken Instagram bericht over ontslag Mislintat

Meerdere (ex-)Ajacieden hebben het Instagram-bericht aangaande het ontslag van directeur voetbalzaken Sven Mislintat geliket. Het bericht werd gepost op het officiële Instagram account van Ajax.

Het lijkt er op dat Mislintat niet erg geliefd was onder de spelers. Zo liketen onder anderen Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Steven Berghuis (verwijderde later zijn like) het bericht. Daarnaast waren er likes van ex-Ajacieden Dusan Tadić, Davy Klaassen, Owen Wijndal, Calvin Bassey, Anwar El Ghazi en Daley Blind. De opvallendste like kwam echter van PSV'er, maar ook voormalig Ajacied Noa Lang.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.