Rondom Ajax: Pascal Jansen aandachtig toeschouwer bij Ajax - FC Utrecht

door Jon van Dam 338

Rondom Ajax: Pascal Jansen aandachtig toeschouwer bij Ajax - FC Utrecht

door Jon van Dam 338

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Pascal Jansen aandachtig toeschouwer bij Ajax - FC Utrecht

Oud-AZ-trainer Pascal Jansen zat zondagmiddag op de tribune in de Johan Cruijff ArenA. De inmiddels clubloze oefenmeester was aandachtig toeschouwer bij het affiche tussen Ajax en FC Utrecht. Jansen werd in januari ontslagen bij AZ na een reeks teleurstellende resultaten. Afgelopen zomer was hij een van de kandidaten om hoofdtrainer bij Ajax te worden. De Amsterdamse club stelde toen uiteindelijk Maurice Steijn aan.

Tahamata voorafgaand aan Ajax - FC Utrecht in zonnetje gezet

Simon Tahamata is voorafgaand aan het duel tussen Ajax en FC Utrecht door de Amsterdamse club in het zonnetje gezet. De oud-aanvaller van de club nam de afgelopen jaren meerdere jeugdteams uit de onder- en middenbouw onder zijn hoede, maar zal in Berlijn zijn eigen voetbalacademie opzetten. In de Johan Cruijff ArenA werd Tahamata bedankt door middel van een spandoek.

Tahamata neemt voor duel met FC Utrecht afscheid van Ajax-publiek

Simon Tahamata neemt zondagmiddag voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht afscheid van het Amsterdamse publiek, zo meldt Ajax Life. De voormalig buitenspeler was de afgelopen tien jaar jeugdtrainer bij de onder- en middenbouw op De Toekomst, maar heeft besloten te vertrekken naar Berlijn om daar zijn eigen voetbalacademie op te zetten. Zondag zal Tahamata in de Johan Cruijff ArenA nog een extra keer in het zonnetje worden gezet. Ajax en FC Utrecht trappen vervolgens om 12.15 uur af.

Danilo Pereira is vader geworden van een dochter

Oud-Ajacied Danilo Pereira is vader geworden. De Braziliaan -die op dit moment actief is bij het Schotse Rangers- maakt op zijn Instagram bekend dat zijn vrouw is bevallen van een dochter genaamd Naya Rose Pereira da Silva.

Zaterdag 14.30 mini-Klassieker live te volgen via de kanalen van Ajax

De Ajax O18 speelt zaterdagmiddag om 14.30 de mini-Klassieker op sportpark de Toekomst. Het is een duel tussen de nummer twee en één in de competitie. Feyenoord O18 haalde twaalf punten uit de eerste vijf wedstrijden. Het team van trainer Frank Peereboom haalde negen punten, maar speelde ook een wedstrijd minder. De wedstrijd is te volgen via Ajax.nl, de Ajax app, het Youtube kanaal van Ajax en het TikTok account van Ajax.

Steijn: 'Het proces herhaalt zich in alles, als je goed oplet'

Maurice Steijn heeft een kort, maar mogelijk veelzeggend antwoord gegeven op de vraag van de Volkskrant wat hij van de vroege wissel van Anton Gaaei tijdens het duel met AZ vindt. Eerder dit seizoen, toen Steijn nog trainer van Ajax was, werd de Deense rechtsback na een slecht optreden tegen Feyenoord ook al voor rust gewisseld. Steijn gaf hem toen niet eens een hand. 'Het proces herhaalt zich in alles, als je goed oplet', zegt Steijn nu, zonder dat hij verder op de zaak ingaat.

Van der Eijk fluit het thuisduel met FC Utrecht 

Scheidsrechter Sander van der Eijk fluit het duel tussen Ajax en FC Utrecht van aankomend weekend, zo meldt Ajax Life op X. De arbiter had dit seizoen twee keer eerder een Eredivisiewedstrijd van Ajax onder zijn hoede, de uitedstrijd van 3 september tegen Fortuna Sittard (0-0) en het thuisduel met sc Heerenveen (4-1) van 5 november. Op zondag 3 maart trappen Ajax en FC Utrecht af in de Johan Cruijff ArenA, de wedstrijd begint om 12.15 uur.

Jans genoemd als 'meest ideale' trainer voor Ajax

Geert-Jan Jakobs, journalist van Voetbal International, ziet in Ron Jans de ideale trainer voor Ajax. De 65-jarige oefenmeester heeft het op de rit gekregen bij FC Utrecht, dat - net als Ajax - ontzettend slecht aan het seizoen begon. Jans heeft bij FC Utrecht nog een doorlopend contract en dus is het de vraag of hij een overstap zelf zou zien zitten. Jakobs is er in ieder geval van overtuigd dat Jans de ideale trainer voor Ajax zou zijn.

Heb je al een TV-aanbieder voor het F1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier. Of bestel rechtstreeks bij Viaplay of F1TV.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.