Tahamata verlaat Ajax en zet eigen voetbalacademie op

door Wessel Kroon 112

Bron Ajax

Tahamata verlaat Ajax en zet eigen voetbalacademie op

door Wessel Kroon 112

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Simon Tahamata (67) zal Ajax met ingang van 1 maart 2024 verlaten. Dat meldt Ajax dinsdagmiddag via de officiële clubkanalen. De oud-speler van de Amsterdammers is momenteel jeugdtrainer, maar gaat de Amsterdamse hoofdstad inruilen voor Berlijn. Daar gaat hij aan de slag binnen een zelf opgezette voetbalacademie.

Tahamata kent een rijk verleden bij Ajax. Tussen 1976 en 1980 was hij actief als speler van Ajax en werd hij drie keer landskampioen. In 149 officiële duels maakte hij zeventien doelpunten. Na zijn spelersloopbaan was Tahamata twee periodes actief als jeugdtrainer bij Ajax. Na zijn eerste periode (2004-2009) keerde hij in 2014 terug. om aan de slag te gaan als techniektrainer bij de onder- en middenbouw op de Toekomst.

Tahamata gaat Ajax missen, maar kijkt ook uit naar een nieuwe uitdaging. 'Ik kwam hier op mijn vijftiende binnen en het is mijn thuis. Ik heb mijn hart en ziel in de club gestopt. Het is geweldig om de jongens te hebben zien groeien, niet alleen in hun spel, maar ook in de ontwikkeling. In Berlijn ga ik een voetbalacademie oprichten, zodat ook daar jonge spelers hun droom om profvoetballer te worden, kunnen laten uitkomen. We gaan hetzelfde doen als wat ik hier doe, dat is precies mijn ding. Ik ga alles missen, maar gelukkig blijf ik natuurlijk wel voor Lucky Ajax voetballen. De verbondenheid met de club blijft dus.'

'Simon is een icoon'

Directeur Voetbal Marijn Beuker betreurt het vertrek van Tahamata, maar wenst hem succes toe in de toekomst. 'Simon is een icoon binnen de club die heel veel voor ons heeft betekend en het is ontzettend jammer dat hij ons verlaat. Maar we hebben alle begrip voor de unieke kans die hij in Berlijn aangrijpt en wensen hem daar het allerbeste toe. En natuurlijk zal de deur bij Ajax altijd voor Simon openstaan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.