Rondom Ajax: Álvarez aanwezig bij Ajax - NEC; Mexicaan neemt afscheid

door Jon van Dam 182

Rondom Ajax: Álvarez aanwezig bij Ajax - NEC; Mexicaan neemt afscheid

door Jon van Dam 182

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Álvarez aanwezig bij Ajax - NEC; Mexicaan neemt afscheid 

Edson Álvarez is aanwezig in de Johan Cruijff ArenA bij het duel tussen Ajax en NEC. De oud-Ajacied, die inmiddels actief is bij West Ham United, kreeg voor het affiche een ereronde voor de supporters van de Amsterdamse club. De Mexicaan werd tweemaal kampioen met Ajax en won één keer de KNVB Beker. In totaal kwam Álvarez tot 98 wedstrijden voor Ajax, waarin hij tien keer trefzeker was.

Ajax speelde dit seizoen al met achttien verschillende achterhoedes

Ajax speelde dit seizoen al met achttien verschillende samenstellingen van de achterhoede, zo zocht Voetbal International uit. De Amsterdammers incasseerden al 59 tegentreffers in 31 wedsrijden in alle competities. Vijfmaal bestond de achterhoede uit: Devyne Rensch, Josip Šutalo, Jorrel Hato en Borna Sosa. De overige zeventien samenstellingen werden slechts twee of één keer gebruikt dit seizoen.

Geen basisplaats voor Van den Boomen tegen NEC

Ondanks de rentree van Branco van den Boomen tegen FK Bodø/Glimt lijkt hij niet te kunnen starten tegen NEC, zo schrijft De Telegraaf. De Ajacied denkt dat hij niet meer dan een helft zou kunnen spelen. 'Ik heb er lang uit gelegen', zegt de middenvelder. 'Ik denk dat een half uurtje of misschien 45 minuten wel moet kunnen.' Ook Devyne Rensch wordt nog voorzichtig gebracht. In de wedstrijd tegen Bodø/Glimt werd de verdediger uit voorzorg in de rust gewisseld. 'Hij zou 45 minuten tot een uur spelen', vertelde Van 't Schip. 'Als trainer hoop je dan op een uur. Maar ik kreeg van onze medische staf in de rust het advies om hem te wisselen.'

Rensch traint in aanloop naar duel met FK Bodø/Glimt weer mee 

Devyne Rensch traint in aanloop naar het Conference League-duel met FK Bodø/Glimt weer mee met de hoofdmacht van Ajax. Dat meldt Voetbal International-verslaggever Lentin Goodijk. De verdediger viel vorige week zaterdag tijdens het competitieduel met PSV uit met een blessure. Hierdoor miste hij het treffen met sc Heerenveen van afgelopen zondag. Mogelijk is hij wel inzetbaar tegen FK Bodø/Glimt donderdagavond.

Special 'Steven Pienaar - Ajax en de eeuwige glimlach' dinsdag te zien op ESPN

Dinsdagmiddag om 17.30 uur zendt ESPN 1 een special over Steven Pienaar uit. Ajax TV zocht de oud-speler van de club op in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij sinds de afgelopen zomer jeugdtrainer is van Sharjah FC. Pienaar is dan ook verbonden aan de Ajax Coaching Academy. Hij droomt van een carrière als bondscoach van Zuid-Afrika, zijn geboorteland. Pienaar is bij Sharjah FC coach van de O15. 'Ik eis honderd procent intensiteit en de houding moet goed zijn. Maar hoe ze het invullen, mogen ze zelf bepalen. Vrij zijn en altijd met plezier op het veld', aldus Pienaar. De special zal ook te zien zijn via de kanalen van Ajax.

Portugese scheidsrechter voor Ajax tijdens duel met FK Bodø/Glimt

De UEFA heeft de Portugees António Nobre aangesteld als scheidsrechter voor het Conference League-duel tussen Ajax en FK Bodø/Glimt. Dat valt te lezen op de officiële website van de Europese voetbalbond. Nobre was vorig seizoen nog de vierde man tijdens het Champions League-duel tussen Liverpool en Ajax. Ajax en FK Bodø/Glimt treffen elkaar donderdagavond om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Nijhuis scheidsrechter tijdens Ajax - NEC

Bas Nijhuis is zondag de scheidsrechter tijdens Ajax - NEC, zo komt naar buiten via de website van de KNVB. Beide ploegen ontmoeten elkaar zondag om 14.30 uur in de Johan Cruijff ArenA. Zowel de Amsterdammers als Nijmegenaren hebben iets goed te maken, want Ajax ging met 3-2 onderuit tegen sc Heerenveen, terwijl NEC met 2-0 van RKC Waalwijk verloor. Nijhuis fluit zondag zijn 67ste wedstrijd waaraan Ajax meedoet.

Negatief Eredivisie-record dreigt voor Ajax

Na de nederlaag tegen sc Heerenveen (3-2) heeft Ajax al meer tegengoals geïncasseerd dan in het gehele vorige seizoen. De teller voor dit seizoen staat al op 39 tegengoals, de laatste keer dat Ajax meer tegendoelpunten incasseerde in competitieverband is vijftien jaar geleden. Daarnaast betekende het verlies van afgelopen zondag alweer de zesde nederlaag van dit seizoen, eveneens meer dan het gehele vorige seizoen.

Afgaande op het aantal tegengoals zou het wel eens een historisch slecht seizoen kunnen worden voor Ajax. Als Ajax in het huidige tempo doorgaat staat de teller aan het einde van de rit op 63 tegengoals, dit zou een evenaring betekenen van het negatieve record uit het seizoen 1958/1959. In dat seizoen eindigde Ajax als zesde met 77 goals voor en 63 tegen. De laatste keer dat Ajax meer dan 50 tegengoals incasseerde in de Eredivisie was in het seizoen 1990/2000, toen eindigde Ajax als vijfde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.