El Ahmadi kritisch: 'Met zo'n speler in je team kom je gewoon nooit meer in de wedstrijd'

door Jari Perridon 146

Bron ESPN

El Ahmadi kritisch: 'Met zo'n speler in je team kom je gewoon nooit meer in de wedstrijd'

door Jari Perridon 146

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Karim El Ahmadi had bij het ESPN-programma 'Dit was het weekend' geen goede woorden over voor het optreden van Borna Sosa tegen sc Heerenveen. Het geduld van de ESPN-analist raakt op.

'Tegen PSV speelde hij best wel aardig, tegen Johan Bakayoko', begint El Ahmadi over de Kroatische linksback. 'Maar het is geen speler waar je als team energie van krijgt als je hem ziet voetballen. En dat is dan een ervaren jongen... Als je ziet hoeveel fouten hij aan het maken was. Het helpt het team ook niet om in een wedstrijd te komen', vervolgt hij op een kritische toon.

Ook Šutalo ondermaats

El Ahmadi vond niet alleen Sosa, maar ook Josip Šutalo erg slecht aan de kant van Ajax. 'Het is met Šutalo en Sosa constant het geval. Dan spelen ze een wedstrijdje redelijk, maar daarna is het gewoon weer raak.' De linksback krijgt het nog eens extra te verduren. 'Het lijkt gewoon helemaal niet op verdedigen wat hij aan het doen is, hij maait over de bal. Ze zeggen dat hij met vijf verdedigers beter is, maar daar heeft dit niks mee te maken. Hij was, vooral in de eerste helft, echt dramatisch.'

'Met zo'n speler in je team kom je gewoon nooit meer in de wedstrijd. Dat is dan je linksback…', aldus de oud-speler van onder meer Feyenoord en FC Twente. De analist verbaast zich nog over het feit dat Sosa en Šutalo Kroatisch-internationals zijn. 'Daar hebben ze Gvardiol naast zich, een geweldenaar. Die kan alles alleen.' Ook John van 't Schip was na afloop van de wedstrijd kritisch op zijn linksback. Volgens de coach zijn er geen excuses meer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.