Rensch en Bergwijn in Elftal van de Week

door Cristian de Jong 86

Bron De Telegraaf

Rensch en Bergwijn in Elftal van de Week

door Cristian de Jong 86

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Devyne Rensch en Steven Bergwijn zijn door Ben Wijnstekers opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Beide Ajacieden waren belangrijk in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Cambuur van afgelopen zaterdag. Ook oud-Ajacieden Václav Černý en Danilo zijn terug te vinden in het team.

Rensch speelde afgelopen zaterdag weer een prima wedstrijd. 'Hij wordt altijd bekritiseerd als één van de minderen bij Ajax, maar heeft natuurlijk wel talent', vertelt Wijnstekers. Nu de Nederlander serieuze concurrentie kan verwachten van nieuwkomer Jorge Sanchez is het de taak om week in week uit goede resultaten te boeken. Dat is afgelopen weekend gelukt voor Rensch. De rechtsback scoorde - met enig fortuin - de derde goal voor de Amsterdammers.

Ook Steven Bergwijn maakt deel uit van het Elftal van de Week. De linksbuiten scoorde tegen Cambuur tweemaal en schoot zichzelf hiermee de geschiedenisboeken in. Bergwijn scoorde in zijn vijfde competitiewedstrijd voor Ajax zijn vijfde én zesde goal. Hiermee komt hij in een rijtje samen met grote namen zoals Henk Groot, Patrick Kluivert en Luis Suarez te staan. 'Bij Spurs zullen ze zich nog wel even achter de oren krabben.'

Oud-Ajacieden op dreef

Ook de oud-Ajacieden waren dit weekend weer op dreef in de Eredivisie. Zo scoorde Václav Černý tweemaal in de gewonnen partij tegen PSV (2-1).'Hij liet zien technisch goed te zijn. Hij heeft iets onberekenbaars.' De Tsjech scoorde ook al twee doelpunten tegen Exelsior.

Ook Danilo was belangrijk voor zijn ploeg. Feyenoord kende een lastige avond op bezoek bij Go Ahead Eagles. De Braziliaan scoorde tweemaal in de met 3-4 gewonnen wedstrijd. Danilo wist in de eerste vijf competitiewedstrijden van het seizoen al vijf keer te scoren. Ook aan zijn werklust ligt het niet. 'Hij blijft jagen, is altijd bezig en straalt plezier uit,' aldus Wijnstekers.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties