Regeer gelooft in titel Jong Ajax: 'Waarom zouden wij niet mee kunnen strijden?'

door Terrence Riepma 36

Bron ESPN

Bron ESPN

Youri Regeer gelooft in de periodetitel of zelfs een mogelijk kampioenschap voor Jong Ajax. Dat vertelt de middenvelder in gesprek met ESPN. De ploeg van trainer John Heitinga won vrijdagavond met 1-3 van De Graafschap en daardoor staat Jong Ajax nu op een derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

'Het was voor ons een speeltuin om in te voetballen', vertelt Regeer over het gewonnen duel. Gemakkelijk ging het echter niet. De Graafschap besloot vlak voor rust twee wissels door te voeren en dat had het gewenste resultaat: de gelijkmaker na de openingstreffer van Naci Ünüvar. 'De Graafschap ging op een iets andere manier druk zetten, waardoor we er lastig onderuit kwamen', aldus Regeer.

De Graafschap ging op jacht naar een voorsprong, maar deze kwam niet. Jong Ajax hield goed stand en invaller Ar'jany Martha besliste de wedstijd met een doelpunt en assist. Regeer zag dat het aanvalsspel van De Graafschap gunstig uitpakte voor Jong Ajax: 'Als je op voorsprong komt in de 88e minuut, weet je dat De Graafschap gaat pushen. Er komt dan veel ruimte in de tegenstoot. Gelukkig benutten we die.'

Jong Ajax voor het kampioenschap?

Jong Ajax heeft in de afgelopen vijf wedstrijden vier maal gewonnen en mede daardoor op een derde plaats. Regeer is dan ook optimistisch over de kansen van zijn team: 'Als je naar onze groep kijkt, zit daar veel kwaliteit in. Waarom zouden wij niet mee kunnen strijden om de periodetitel, of zelfs het kampioenschap?'

Profiteer tot en met maandag van flinke Black Friday-kortingen in de Ajaxshop!