Ramaj over moeilijke start: 'Ik kreeg geen kans te laten zien wat ik kon'

door Jari Perridon 67

Bron Ajax Life

Ramaj over moeilijke start: 'Ik kreeg geen kans te laten zien wat ik kon'

door Jari Perridon 67

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

Diant Ramaj had als aankoop van vorige technisch directeur, Sven Mislintat, wat te bewijzen. Na de blessure van Gerónimo Rulli kreeg Jay Gorter de voorkeur onder de lat, maar onder John van 't Schip heeft de Duitser zich dubbel en dwars bewezen als eerste keeper van Ajax. In gesprek met Ajax Life doet hij een boekje open over zijn (on)zekerheden.

Het is alweer ruim drie maanden geleden dat Ramaj in de uitwedstrijd met Utrecht inviel voor Gorter, die geblesseerd raakte in die wedstrijd. Sindsdien stond de doelman elke wedstrijd onder de lat bij Ajax. Van 't Schip geeft hem vertrouwen en hij voelt ook het vertrouwen van de supporters.

Zijn eerste maanden in Amsterdam waren niet wat hij er van had gehoopt. Als aankoop van Mislintat werd ook hij onder een vergrootglas gelegd. De kritieken op de ontslagen technisch directeur hadden een duidelijke weerslag op diens aankopen. 'Ik luisterde in die periode nergens naar. Ik kon mezelf toch niet verdedigen. Ik kreeg geen kans te laten zien wat ik kon, dus wat anderen over me zeiden, was nergens op gebaseerd. Ik hoop dat ik supporters inmiddels een beetje heb weten te overtuigen', vertelt Ramaj erover.

Zenuwen voor Europa League debuut

Drie dagen na het ontslag van Steijn bij Ajax staat Ramaj voor zijn Europa League-debuut tegen een subtopper uit Engeland, Brighton & Hove Albion. Hoewel Ramaj van nature erg zelfverzekerd is, voelt hij op de wedstrijddag in Engeland veel spanning. 'Alles kwam samen', zegt de goalie daarover. Volgens Ramaj kan het die avond twee kanten op gaan, hij pakt zijn kans als eerste doelman of hij verprutst het. Hoe langer hij over de gehele situatie nadenkt, hoe rustiger hij wordt. 'Op een gegeven moment dacht ik: bij de club zijn de resultaten shit, slechter kan het wat dat betreft niet, dus wat kan er eigenlijk echt misgaan?', zegt Ramaj over dat moment.

Ajax verliest die wedstrijd bij Brighton uiteindelijk met 2-0, maar Ramaj valt niets te verwijten. De doelman keepte een goede wedstrijd en vanaf dat moment verdwijnt de Duitser niet meer uit het doel. Ramaj laat weten dat hij vanaf dat moment steeds meer vertrouwen voelt en hij laat zich ook steeds meer horen binnen het team. Volgens hem past dat ook bij zijn status als keeper, 'Het is lastig van alles te zeggen als je net bij de club bent en je op dat moment de derde doelman bent. Dan denken anderen toch sneller: wie ben jij dan? Nu is het makkelijker, omdat ik een andere status heb.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.