Noorse kranten zijn duidelijk: 'Grootste overval aller tijden in Bodø'

door Jari Perridon 74

Bron Voetbal International

Noorse kranten zijn duidelijk: 'Grootste overval aller tijden in Bodø'

door Jari Perridon 74

Bron Voetbal International

De Noorse media kunnen niet geloven dat Ajax ten koste van FK Bodø/Glimt is doorgegaan in de Conference League. Volgens verschillende kranten kreeg Ajax meer dan waar het recht op had, citeert Voetbal International. In Bodø kon Ajax wederom het spel niet maken. Het grootste deel van de wedstrijd waren de Amsterdammers bezig met tegenhouden, waarbij Diant Ramaj uitblonk. Kenneth Taylor schoot diep in de verlenging de winnende treffer binnen.

'Deze avond gaat de geschiedenisboeken in als de grootste overval aller tijden in Bodø', begint de Noorse krant VG over de onterechte overwinning van Ajax. 'Bodø/Glimt domineerde gigantisch, maar telkens stond Diant Ramaj in de weg.' Dagbladet spreekt van een 'afschuwelijk drama' voor Bodø/Glimt. 'Een nieuwe koude douche voor Glimt. Bodø/Glimt miste een zee aan kansen. In de verlenging liet Nino Zugelj zelfs een open kans liggen, nadat hij al voorbij de doelman was gedribbeld.'

Pal André Helland was bij Viaplay te gast als analist. Hij zag de keeper van de Noren, Kjetil Haug, in de fout gaan bij de winnende treffer van Taylor. Analist Jesper Mathisen sloot zich aan bij Helland en vond de 1-2 ook een keepersfout. Collega-analist Andreas Toft begreep niks van de gemiste kans van Zugelj, die Ramaj aan het begin van de verlenging omspeelde, maar de bal niet in het net kreeg. Jan Age Fjørtoft zag dat het vooral lag aan het gebrek aan scorend vermogen bij Bodø/Glimt. 'Het Noorse nationale team heeft hetzelfde probleem. We kunnen het geen pech noemen, het is een kwestie van kwaliteit.' TV2 spreekt over een 'waanzinnig drama'.

Penaltymoment

Over de niet gegeven strafschop en rode kaart voor Borna Sosa zijn de meningen in Noorwegen verdeeld. Helland en Mathisen hadden begrip voor het besluit van arbiter Tasos Sidiropoulos. De scheidsrechter gaf geen penalty, omdat er een overtreding op Ramaj aan vooraf was gegaan. Tor Ole Skullerud begreep echter helemaal niets van de beslissing die de arbiter nam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.