Nijhuis benoemt reputatie Tadić: 'Hebben we in het verleden met Suárez gehad'

door Jesse ter Haar 138

Bron Vandaag Inside

Nijhuis benoemt reputatie Tadić: 'Hebben we in het verleden met Suárez gehad'

door Jesse ter Haar 138

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Bas Nijhuis ziet dat Dusan Tadić in Nederland een reputatie begint te krijgen zoals Luis Suárez die in het verleden had. De Serviër wordt beticht van theatraal gedrag en dat heeft invloed op de beoordeling van situaties waarbij hij betrokken is.

'We hebben het in het verleden met Suárez in Nederland gehad. Hij viel ook veel', aldus Nijhuis bij Vandaag Inside. 'Op een gegeven moment heb je als scheidsrechter iets van: je moet wel écht geraakt worden voordat je nog een keer fluit. Dat krijg je op een gegeven moment als je het zo vaak doet.'

In de bekerfinale tegen PSV vond er rond de persoon van Tadić een discutabel moment plaats. Hij ging over het been van Joey Veerman, maar zowel scheidsrechter Danny Makkelie als de VAR gaf hem geen penalty. 'Ik vond dit echt prima. Lekker laten gaan. Kom op zeg', reageert Nijhuis daarop.

De arbiter vertelt overigens dat het gedrag van Tadić jegens scheidsrechters wel meevalt. 'Als het loopt, hoor je hem helemaal niet. Als het tegenzit, hoor je hem wat vaker. Maar als ik fluit, weet hij dat het weinig zin heeft. Op een gegeven moment houdt hij ermee op.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.