Newcastle United bevestigt aantrekken Botman; Ajax kan miljoenen bijschrijven

door Jesse ter Haar 57

Bron Newcastle United

Newcastle United bevestigt aantrekken Botman; Ajax kan miljoenen bijschrijven

door Jesse ter Haar 57

Bron Newcastle United

Laatst geüpdatet

Sven Botman heeft officieel de overstap van Lille OSC naar Newcastle United gemaakt, zo meldt laatstgenoemde club via de eigen website. De voormalig speler van Ajax bewijst ook zijn oud-werkgever een dienst, want door een door de club bedongen doorverkooppercentage kan Ajax naar verluidt 2,9 miljoen euro bijschrijven.

Een transfer zat er voor Botman al enige tijd aan te komen. De centrale verdediger heeft zich gedurende de afgelopen seizoenen in Frankrijk bewezen en kan nu de volgende stap in zijn carrière gaan zetten. Newcastle United, dat kapitaalkrachtig is door een recente overname, biedt hem de kans om wedstrijden te spelen in de Premier League. Newcastle United heeft een bedrag van 37 miljoen euro over voor de Nederlandse mandekker, die een vijfjarig contract tekent.

Het bedrag gaat echter niet volledig naar Lille, want ook Ajax heeft recht op geld. Botman doorliep de jeugdopleiding van Ajax en werd na een huurperiode bij sc Heerenveen verkocht aan Lille. De Amsterdammers bedongen een doorverkooppercentage in die deal, waardoor Ajax recht heeft op een deel van de transfersom. Het bedrag waarop de club kan rekenen zou op 2,9 miljoen euro liggen.

Botman had overigens ruim de keuze in het zetten van de volgende stap. Hij had over belangstelling immers niet te klagen. Clubs als Paris Saint-Germain, Manchester United en Tottenham Hotspur werden genoemd, maar vooral AC Milan was nadrukkelijk voor hem in de markt. Newcastle United kreeg hem echter zo ver om de overstap naar Engeland te maken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties