'Ajax ontvangt 2,9 miljoen euro na overeenkomst tussen Newcastle United en Lille over Botman'

door Jesse ter Haar 224

Bron De Telegraaf

'Ajax ontvangt 2,9 miljoen euro na overeenkomst tussen Newcastle United en Lille over Botman'

door Jesse ter Haar 224

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax ontvangt 2,9 miljoen euro voor de transfer van Sven Botman naar Newcastle United, zo schrijft De Telegraaf op vrijdagavond. De club uit Newcastle bereikte een overeenkomst met Lille over een transfersom van maximaal veertig miljoen euro en daar kunnen de Amsterdammers volop van meeprofiteren.

Het betreft een deal waarbij Newcastle United in eerste instantie 38 miljoen euro betaalt. Hierna kan er nog twee miljoen euro aan bonussen bijkomen. De moeilijkheidsgraad van het realiseren van die bonussen is (nog) niet bekend. Wat vaststaat: mocht Botman de medische keuring - die maandag op het programma staat - met succes doorlopen, dan tekent hij een contract voor maar liefst vijf jaar bij de Premier League-club.

Het gaat snel voor Botman, want in de zomer van 2020 maakte hij nog de overstap van Ajax naar Lille. Het seizoen daarvoor was hij op huurbasis actief bij sc Heerenveen en daarbij maakte hij klaarblijkelijk grote indruk. Het leverde Ajax een bedrag van negen miljoen euro op en Botman een avontuur in Frankrijk. Al snel ontwikkelde de verdediger zich tot onbetwiste basisspeler, wat hij ook afgelopen seizoen nog was. In alle competities maakte hij in 32 wedstrijden minuten en scoorde hij zelfs ook nog driemaal.

Botman had over belangstelling niet te klagen

Een transfer voor Botman hing dan ook al enige tijd in de lucht. De interesse van Newcastle United was al langer bekend en ook AC Milan volgt hem al enige tijd. Recent werden plots ook de namen van clubs als Paris Saint-Germain, Manchester United en Tottenham Hotspur genoemd. Dat werd echter nooit concreet en dus gaat Newcastle United aan de haal met de oud-Ajacied.

Bij Newcastle United krijgt Botman te maken met de meest vermogende eigenaar uit het mondiale voetbal. Een investeringsmaatschappij uit Saoedi-Arabië nam de Premier League-club gedurende het afgelopen seizoen over. Voor de winterstop leek Newcastle United nog op degradatie af te stevenen, maar dat was na de winter niet meer aan de orde. Mede vanwege enkele aankopen en het aanstellen van een nieuwe trainer - Eddie Howe - eindigde de club op de elfde plaats. Botman is het volgende onderdeel van het 'nieuwe' Newcastle United.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties