[Update II] 'Botman maakt transfer naar Newcastle voor 37 miljoen euro'

door Brent Tomassen 121

Bron Fabrizio Romano

[Update II] 'Botman maakt transfer naar Newcastle voor 37 miljoen euro'

door Brent Tomassen 121

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Het begint er steeds meer op te lijken dat Sven Botman daadwerkelijk zijn laatste wedstrijd voor het Franse Lille OSC heeft gespeeld. De oud-Ajacied kan rekenen op interesse uit diverse topcompetities, maar nu lijkt een stap naar de Engelse Premier League het meest waarschijnlijk.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano op Twitter. Het ambitieuze Newcastle United zou nu de grootste kans op de handtekening van de centrale verdediger hebben. Een overstap naar Engeland is echter nog geen uitgemaakte zaak. Ook het Italiaanse AC Milan is nog steeds in de race voor de speler met een verleden in Amsterdam.

Mooie vervolgstap

Sven Botman maakte in juli 2020 de overstap van Ajax naar Lille OSC. In Amsterdam maakte de verdediger geen speelminuten in de hoofdmacht, maar kwam hij in actie voor Jong Ajax. Voor zijn definitieve vertrek naar Frankrijk vertrok de oud-Ajacied nog voor een seizoen op huurbasis naar sc Heerenveen. Voor Botman lonkt nu dus een mooie vervolgstap in zijn carrière.

Update - 20.00 uur (24juni 2022) - 'Lille gaat bod van 40 miljoen euro op Botman accepteren'

Sven Botman is steeds harder op weg naar Newcastle United. De Premier League-club ging al aan de leiding in de race om verdediger, maar nu lijkt de transfer niet meer uit te kunnen blijven. Lille OSC - de huidige club van de oud-Ajacied - ontving een bod van veertig miljoen euro op Botman en gaat dat accepteren, zo meent Fabrizio Romano op Twitter. De onderhandelingen bevinden zich momenteel in de laatste fase en het einde ervan is nabij.

Update II - 27 juni, 19.40 uur: 'Botman maakt transfer naar Newcastle voor 37 miljoen euro'

Sven Botman is speler van Newcastle United. De oud-verdediger van Ajax heeft zijn transfer naar de Premier League afgerond, zo meldt transferjournalist Fabrizio Romano op Twitter. Zijn vorige club Lille OSC ontvangt 37 miljoen euro voor de centrale verdediger. Ook Ajax pikt een graantje mee. De Amsterdammers ontvangen zo'n 2,9 miljoen euro. Botman tekent tot 2027 in Newcastle.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.