Mislintat ziet vooralsnog weinig ruimte voor jeugdspelers: 'Nog niet rijp voor basisplaats'

door Timo Suur 341

Bron Algemeen Dagblad

Mislintat ziet vooralsnog weinig ruimte voor jeugdspelers: 'Nog niet rijp voor basisplaats'

door Timo Suur 341

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het plan van Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax, is om de ineenstorting van de Amsterdamse club te doorbreken met directe versterkingen. Dit schrijft Johan Inan, Ajax-watcher voor het Algemeen Dagblad, vrijdagochtend. In de zoektocht naar een nieuwe voetbalcommissaris kreeg wel elke kandidaat van de Duitser te horen dat de jeugdopleiding de basis is voor de toekomstplannen, maar op dit moment ziet hij weinig ruimte om jeugdspelers in te passen.

'De voormalige scout van Arsenal en Borussia Dortmund heeft juist al geconcludeerd dat het sportieve verval doorbroken moet worden met directe versterkingen', valt te lezen. Mislintat ziet voor nu weinig ruimte voor jeugdspelers, want volgens de Duitser heeft Ajax nu behoefte aan directe versterkingen. Het plan is om een centrale verdediger, middenvelders en een spits aan te trekken. De verwachting is dat Edson Álvarez en Mohammed Kudus verkocht zullen worden en zo komt er geld vrij om nieuwe aankopen te doen.

Mislintat was nauw betrokken naar de zoektocht van Ajax naar een nieuwe voetbalbaas en elke gegadigde kreeg te horen dat de eigen jeugdopleiding belangrijk is voor de toekomstplannen. Echter worden veel talenten nog niet gezien als basisklant bij het eerste elftal. 'Insiders en talentenkenners achten de meeste beloften die interim-coach John Heitinga al liet snuffelen nog niet rijp voor een basisplaats', schrijft het Algemeen Dagblad.

Vos en Misehouy maken indruk

Er zijn twee spelers, naast Jorrel Hato, die indruk maken op de mensen binnen Ajax. Silvano Vos wordt gezien als een 'exceptioneel talent' en Gabriël Misehouy is 'een middenvelder om in de gaten te houden', zo schrijft Inan. Mislintat heeft het doel om met Ajax volgend seizoen te landstitel binnen te slepen en op deze manier moeten de Amsterdammers zich weer gaan plaatsen voor de Champions League. Binnen dit plan kijkt de directeur voetbalzaken naar hoe hij talenten kan laten instromen bij de Amsterdamse club. De Duitser wil de talenten meer laten rijpen door bijvoorbeeld 'gelouterde Nederlandse steunpilaren' aan de selectie toe te voegen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.