'Ajax richt zich komende zomer op een nieuwe rechtsbuiten'

door Timo Suur 513

Bron Voetbal International

'Ajax richt zich komende zomer op een nieuwe rechtsbuiten'

door Timo Suur 513

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax richt zich tijdens de komende zomer met name op het halen van een nieuwe rechtsbuiten. Dat schrijft Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International. Komende zomer gaat de bezem door de selectie van de Amsterdammers en zodoende moeten er ook spelers aangetrokken worden. Naast een rechtsbuiten staan ook een centrale verdediger en twee middenvelders op het wensenlijstje van directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Volgens Jansen is de erfenis van Antony groot gebleken bij Ajax en dus ligt de prioriteit van de Amsterdammers komende zomer bij een nieuwe rechtsbuiten. Trainer John Heitinga lost het verlies van Antony op door Mohammed Kudus op te stellen, terwijl zijn voorganger Alfred Schreuder afwisselend koos voor Steven Bergwijn en Dusan Tadić als rechtsbuiten. Voor laatstgenoemde wacht er wellicht een gesprek over zijn rol en perspectief voor komend seizoen, maar de nieuwe hoofdtrainer zal hierin leidend moeten zijn, zo meent de clubwatcher.

Naast een rechtsbuiten staat er dus ook een centrale verdediger op het wensenlijstje bij Ajax. Verder wil de Amsterdamse club tijdens de komende transferzomer nog twee middenvelders halen. Een controleur en ook een aanvallende middenvelder worden als belangrijk geacht. Naast deze posities is de club van plan om 'karakters' toe te voegen aan de selectie, die een boost kunnen geven aan het team.

Van der Sar zit allerminst rancuneus in elkaar

Naast het plan om door te selecteren komende zomer, staat ook de trainersvacature nog open in Amsterdam. Peter Bosz wordt door veel mensen naar voren geschoven als de ideale man. Volgens Jansen heeft algemeen directeur Edwin van der Sar zich niet meer uitgesproken over deze mogelijkheid en hij heeft de technische sleutels van Ajax aan Mislintat gegeven. Daarnaast wordt door de omgeving van Van der Sar gezegd dat hij allerminst rancuneus in elkaar zit. De verwachting is dat Mislintat zich niet laat afremmen als hij in Bosz de gewenste trainer ziet.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.