Mislintat kijkt terug op vertrek bij Ajax: 'Goed dat het beter gaat na trainerswissel'

door Jon van Dam 571

Bron Sky Sport Deutschland

Mislintat kijkt terug op vertrek bij Ajax: 'Goed dat het beter gaat na trainerswissel'

door Jon van Dam 571

Bron Sky Sport Deutschland

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat heeft voor het eerst sinds zijn vertrek bij Ajax gereageerd in de media. Bij het Duitse Sky Sports was de voormalig directeur voetbalzaken van de Amsterdammers te gast in de uitzending. De Duitser is blij dat Ajax de weg omhoog heeft ingezet.

'Het hoofdstuk Ajax is voor mij afgesloten', vertelt Mislintat. 'Ik ben nu vrij om te beslissen wat mijn volgende uitdaging wordt. Helaas was mijn tijd in Amsterdam te kort. Ik heb het gevoel dat ik niet heb kunnen laten zien wat mogelijk is met dit team. Het is goed voor de spelers en de club dat dingen nu beter gaan na de trainerswissel. Dat heeft ook een positieve weerslag op mij.'

'Voor het kiezen van de trainer neem ik mijn verantwoordelijkheid'

Mislintat werd na een korte periode bij Ajax de laan uitgestuurd. Hij kijkt met een apart gevoel terug op zijn werkzaamheden in Amsterdam. 'Het zag er raar uit dat mijn dienstverband er na vier of vijf maanden op zat. Het voelde volledig onafgemaakt. Het doet ook een beetje pijn, maar dat is voetbal. Ik heb geholpen bij het kiezen van de trainer en daarvoor neem ik mijn verantwoordelijkheid. Maar je kunt van zulke fouten leren en dat is belangrijk als je ergens anders wil werken.'

Na het vertrek van Mislintat werd niet veel later afscheid genomen van trainer Maurice Steijn na aanhoudende tegenvallende resultaten. Diens opvolger John van 't Schip nam het stokje op interim-basis over. Onder leiding van Van 't Schip heeft Ajax een flinke sprong op de ranglijst gemaakt. Binnen enkele maanden klommen de Amsterdammers van de achttiende naar de vijfde plek in de Eredivisie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.