Beleggersvereniging VEB vraagt Ajax wederom naar Mislintat-onderzoek

door Jon van Dam 132

Beleggersvereniging VEB vraagt Ajax wederom naar Mislintat-onderzoek

door Jon van Dam 132

Laatst geüpdatet

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft Ajax wederom gevraagd naar de voortgang van het aangekondigde onderzoek naar ex-directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Dat meldt de VEB op zijn website.

Ajax heeft KPMG de opdracht gegeven om te onderzoeken of er mogelijk sprake is geweest van belangenverstrengeling in de afgelopen transferzomer. Het uiteindelijke eindrapport moet vaststellen of de processen rondom Mislintat zijn aanstelling en zijn aankopen goed zijn opgevolgd. Tijdens de aandeelhoudersvergadering in november gaf Michael van Praag aan dat het onderzoek nog zo'n één tot twee maanden zou duren. Volgens de VEB is die termijn inmiddels verstreken.

De VEB heeft Ajax een brief gestuurd waarin de kwestie rondom Mislintat nogmaals wordt aangekaart. Het is aan KPMG om uit te zoeken of de Duitser netjes binnen de lijntjes heeft gekleurd. De beleggersvereniging ook heeft gevraagd om Ajax' interne procedures bij het onderzoek te betrekken. Ook de invloed van zaakwaarnemers en de voorgeschiedenis rond zijn aanstelling moeten nader worden bekeken.

Statement VEB

'Bij Ajax hebben enkele kopstukken het veld moeten ruimen, maar er is nog niet helemaal afgerekend met het recente verleden', stelt de VEB, dat de belangen van kleine beleggers vertegenwoordigt. 'De sportieve en bestuurlijke crisis bij de beursgenoteerde voetbalclub heeft sindsdien gigantische proporties aangenomen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.