'Mislintat introduceerde nieuwe spelers bij Steijn op merkwaardige manier'

door Jon van Dam 258

Bron NRC

'Mislintat introduceerde nieuwe spelers bij Steijn op merkwaardige manier'

door Jon van Dam 258

Bron NRC

Laatst geüpdatet

Volgens het NRC liet Sven Mislintat de inmiddels ontslagen Maurice Steijn op een aparte manier kennismaken met bepaalde aankopen. De Duitse directeur voetbalzaken, die al in september vertrok bij Ajax, zou Steijn niet nauw hebben betrokken bij het transferbeleid.

De krant sprak met iemand uit de omgeving van Steijn. Deze persoon wist te vertellen dat de oefenmeester 'van de ene verbazing in de andere viel'. Mislintat zou bij tijd en wijle onaangekondigd de trainerskamer in zijn gelopen, om vervolgens via zijn computer een nieuwe speler laten kennismaken met Steijn. Dat gebeurde via een Teams-call.

In de media uitte Steijn na de return in de Europa League-kwalificatie tegen Ludogorets zijn onvrede over de nieuwe aankopen van Mislintat. 'Ik ben met alle nieuwe spelers blij, maar het moet nog blijken of ze de kwaliteiten bezitten die we ze toedichten.' Ook na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard neemt Steijn soortgelijke woorden in de mond, waardoor er spanning tussen de trainer en directeur voetbalzaken ontstond.

TG: 'Steijns wensen werden genegeerd'

Deze week kwam De Telegraaf met een lijst aan spelers die Steijn zou hebben voorgedragen aan toenmalig directeur voetbalzaken Mislintat. Het zou gaan om Noa Lang, Jerdy Schouten, Nicolás Tagliafico, Calvin Stengs, Sergino Dest, Anwar El Ghazi, Stefan de Vrij, Nick Olij, Tasos Douvikas, Vangelis Pavlidis en Thiago Almada.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.