Litmanen reikt kampioensschaal uit bij landstitel Ajax

door Bart Veenstra 202

Bron Vandaag Inside

Litmanen reikt kampioensschaal uit bij landstitel Ajax

door Bart Veenstra 202

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Jari Litmanen reikt woensdagavond bij een landskampioenschap van Ajax de kampioensschaal uit. Dat meldt Vandaag Inside dinsdagmiddag. De Fin voetbalde in twee periodes voor Ajax: van 1992 tot 1999 en van 2002 tot 2004.

In de jaren negentig was Litmanen één van de populairste Ajacieden. In Nederland werden veel jongens naar de Finse middenvelder vernoemd. Litmanen zelf werd viermaal kampioen met Ajax. In 1995 won hij bovendien de Champions League en de Wereldbeker voor clubs met Ajax.

Kampioensduel met sc Heerenveen

Ajax kan tegen sc Heerenveen voor de 36ste keer in zijn historie landskampioen worden. De Amsterdammers hebben aan een zege genoeg voor een nieuwe landstitel. De voorsprong op nummer twee PSV bedraagt vier punten en bovendien is het doelsaldo van Ajax veel beter.

Een huldiging voor Ajax in de binnenstad zit er, zoals bekend, niet in dit jaar. De Amsterdammers zullen, bij een landstitel, in het eigen stadion gehuldigd worden. Dit vanwege een gebrek aan beveiligers. Supportersgroepen als de AFCA Supportersclub en de F-Side roepen supporters wel op om van tevoren en na afloop te feesten op het Leidseplein.

De bookmaker verwacht dat Ajax woensdag tegen sc Heerenveen kampioen wordt. Bekijk hier de odds!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties