KNVB meldt zich niet in discussie over aanpak voetbalgeweld

door Roemer Smid 28

Bron Het Parool

KNVB meldt zich niet in discussie over aanpak voetbalgeweld

door Roemer Smid 28

Bron Het Parool

Voetbalbond KNVB mengt zich op dit moment niet publiekelijk in de discussie over de aanpak van voetbalgeweld, aldus Het Parool. De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd, nadat er tot tweemaal toe fakkels op het veld werden gegooid, na een klein uur gestaakt. Ook buiten het stadion was het nog lang onrustig. Zo werd de Mobiele Eenheid (ME) met stenen bekogeld en drongen relschoppers met geweld de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnen.

Na de oproepen van Burgemeester Femke Halsema en de politievakbonden heeft de woordvoerder van de KNVB laten weten zich niet publiekelijk te mengen in de discussie omtrent het voetbalgeweld. 'Laat duidelijk zijn dat we de afschuwelijke rellen van gisteren ten strengste veroordelen.'

De KNVB verwijst in het statement naar een eerder plan over veiligheid in voetbal stadions, 'gastvrij en veilig voetbal'. Met in dat plan verschillende maatregelen, zoals een digitale meldplicht, een levenslang stadionverbod en het verhalen van kosten op de daders. 'Er is hierbij sprake van een nauwe en intensieve samenwerking van de partijen die allemaal hun eigen verantwoordelijkheden hebben.'

Johan Cruijf ArenA berekent schade na rellen

Relschoppers vernielden na de gestaakte wedstrijd van zondagmiddag de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA. Maandag is er een berekening gemaakt van de reparatiekosten. 'Iedere vorm van geweld richting onze bezoekers, personeel en ons gebouw volstrekt onacceptabel.' Het stadion verwijst verdere vragen, over hoe er ondanks de beveiliging fakkels binnen konden komen, door naar Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.