Jeugdspelers Ajax opgeroepen voor nationale ploegen

door Bram Bark 4

Jeugdspelers Ajax opgeroepen voor nationale ploegen

door Bram Bark 4

Laatst geüpdatet

De interlandperiode staat voor de deur. Naast Oranje en Jong Oranje komen ook in de jeugdelftallen meerdere Ajacieden in actie. Oranje O19 telt vier Ajax-spelers en de selectie van Oranje O18 bevat drie spelers afkomstig van De Toekomst. In de jeugdelftallen van Marokko is Ajax ook ruim vertegenwoordigd.

Jong Ajax-spelers Oualid Agougil, Gabriel Misehouy, Silvano Vos en David Kalokoh zijn opgeroepen voor Oranje O19. Vos en Misehouy zijn de afgelopen periode veelvuldig in het Ajax-nieuws verschenen. Laatstgenoemde zou in de belangstelling staan van Atletico Madrid, terwijl berichten over Misehouy betrekking hebben op zijn contractsituatie. Voor Oranje O19 staat op 11 september een uitwedstrijd tegen Italië O19 op het programma.

In de O18 selectie van Oranje zijn Dies Janse, Precious Ugwu en Kayden Wolff opgenomen. Het drietal komt bij Ajax uit voor de O18. Zowel Janse als Ugwu tekenden onlangs hun eerste contract in Amsterdam. Janse mocht vorige week zijn debuut maken in het profvoetbal. Hij kwam in de 79ste binnen de lijnen in de wedstrijd van Jong Ajax tegen SC Cambuur. Oranje O18 speelt net als de O19 op 11 september uit tegen de leeftijdsgenoten van Italië.

Overige internationals

Niet alleen voor vertegenwoordigende elftallen van Nederland zijn Ajacieden opgeroepen. Voor de interlands van een aantal jeugdelftallen van Marokko en de O21 van Denemarken zitten ook Ajax-spelers bij de selectie. Eerder werd al bekend dat Diyae Jermoumi is opgeroepen voor Marokko O23. Ajax O18-spelers Yassir El Aissati en Zakaria Ouazane mogen gaan uitkomen voor Marokko O17. Amin Bouchouari, speler van Ajax O16, en Abdellah Ouazane, speler van Ajax O15, zijn geselecteerd voor Marokko O16. Christian Rasmussen zit bij de selectie van Denemarken O21. De Deen wordt op de slotdag gelinkt aan een terugkeer naar FC Nordsjaelland. Ajax heeft de transfer tot dusverre nog niet bevestigd.

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.