Jeugdspelers Ajax kiezen hun favoriete Ajax-elftal aller tijden: 'Cruijff is zeker de captain'

door Roemer Smid 63

Bron Ajax.nl

Jeugdspelers Ajax kiezen hun favoriete Ajax-elftal aller tijden: 'Cruijff is zeker de captain'

door Roemer Smid 63

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Jeugdspelers Levi Acheampong en Thijmen Romers van Ajax O16 kiezen hun favoriete Ajax-elftal aller tijden in de rubriek Future Favourites op Ajax.nl. De jongelingen komen tot een mooi team. En wie denkt dat de jeugd de oude Ajax-legendes is vergeten heeft het mis, want onder meer Sjaak Swart en Piet Keizer krijgen een plekje in het elftal.

De formatie waarin het team van het tweetal gaat staan is onbetwist . '4-3-3, we gaan Ajaxvoetbal spelen', aldus Acheampong. Op goal wordt Edwin van der Sar geposteerd. Over de rechtsbackpositie twijfelt het duo. 'Ja je hebt Hatem Trabelsi... Maar ook Gregory (Van der Wiel red.).' Uiteindelijk wordt het de laatste. Het centrum bestaat uit Frank Rijkaard en Frank de Boer. En op linksback wordt Maxwell boven Nicolás Tagliafico verkozen.

Op de zespositie kiest Romers voor Frenkie de Jong. 'We spelen Ajax-voetbal, dus daarom kies ik voor Frenkie. Dribbelen en acties, dat vind ik mooi om te zien', aldus de jongeling, die overigens op dezelfde positie als De Jong staat bij Ajax O16. Het middenveld wordt aangevuld met niet de minste namen: Dennis Bergkamp en Johan Cruijff. 'Cruijff spreekt voor zich en hij wordt zeker de captain van het team', aldus Acheampong.

'Van Basten heeft drie Ballon d'Ors gewonnen, dus dat is makkelijk'

Op rechtsbuiten wordt clubicoon Sjaak Swart gekozen, linksbuiten Piet Keizer en in de spits Marco van Basten. 'In de spits heb je echt heel veel keuze: Zlatan Ibrahimovic, Van Basten, Patrick Kluivert en Luis Suarez', twijfelt Romers. Maar zijn kompaan is resoluut. 'Van Basten heeft drie Ballon d'Ors gewonnen, dus dat is makkelijk.'

De volledige opstelling van Romers en Acheampong: Van der Sar; Van der Wiel, Rijkaard, De Boer, Maxwell; De Jong, Bergkamp, Cruijff; Swart, Van Basten, Keizer.

Bekijk de video via deze link: https://www.ajax.nl/artikelen/future-favourites-2-we-maken-hem-zeker-captain/

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.