Hato, Hlynsson en Forbs op lijst van honderd namen voor Golden Boy-award

door Jari Perridon 66

Bron Voetbal International

Hato, Hlynsson en Forbs op lijst van honderd namen voor Golden Boy-award

door Jari Perridon 66

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato, Kristian Hlynsson en Carlos Forbs zijn opgenomen in een lijst van honderd spelers voor de komende Golden Boy-verkiezing, zo meldt Voetbal International. Naast de drie Ajacieden zijn er nog drie andere Eredivisionisten die kans maken op de prijs.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

In de lijst van honderd namen is Ajax hofleverancier van de Eredivisie. Naast de drie Ajacieden zijn Ruben van Bommel (AZ), Oliver Braude (SC Heerenveen) en Yakuba Minteh (Feyenoord) ook genomineerd. Laatst genoemde werd door Feyenoord gehuurd van Newcastle United. In het verleden waren er twee Ajacieden die de prijs wisten te winnen. Matthijs de Ligt won de Golden Boy-award in 2018 en ook Rafael van der Vaart won de prijs in 2003.

Het verschil tussen de Ajacieden op de lijst is groot. Zo staat Carlos Forbs op plaats 93 van de lijst, terwijl Hlynsson terug te vinden is op de 30ste plaats. Hato is terug te vinden op de twaalfde plaats. De Ajacieden staan in een lijstje met vele andere Europese toptalenten.

Ajacieden concurreren met andere grote namen

De grootste kanshebbers om Jude Bellingham op te volgen lijken de volgende namen die in de top tien terug te vinden zijn. Lamine Yamal (Barcelona), João Neves (Benfica), Alejandro Garnacho (Manchester United), Warren Zaïre-Emery (Paris Saint-Germain), Leny Yoro (Lille), Sávio (Girona), Kobbie Mainoo (Manchester United), Pau Cubarsí (FC Barcelona), Aleksander Pavlovic (Bayern München) en Rico Lewis (Manchester City) vormen de top tien.

De huidige ranking is gebaseerd op de periode oktober 2023 tot en met mei 2024. Enkel spelers die geboren zijn in 2004 of later komen in aanmerking voor de prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Dit is de eerste lijst met honderd namen. Deze lijst kan het komende seizoen nog veranderen. De redactie van Tuttosport houdt rekening met de recente ontwikkelingen. Hierdoor kunnen goed presterende talenten op de lijst verschijnen.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.