Ajax stelt clubicoon Silooy aan als assistent-trainer Ajax Vrouwen

door Bart Veenstra 81

Bron Ajax.nl

Ajax stelt clubicoon Silooy aan als assistent-trainer Ajax Vrouwen

door Bart Veenstra 81

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Sonny Silooy is door Ajax aangesteld als assistent-trainer van de Ajax Vrouwen. Dit valt te lezen op Ajax.nl. Hij komt hierbij in de staf van de nieuwe hoofdtrainer Hesterine de Reus. Silooy heeft bij de Amsterdamse club een contract getekend voor twee jaar. Zodoende staat hij tot de zomer van 2026 onder contract in de hoofdstad.

Silooy speelde in de jaren tachtig en negentig over twee periodes liefst 343 wedstrijden voor Ajax. In Amsterdam wist Silooy veel prijzen te winnen. Zo won hij onder meer zeven landstitels, vier KNVB Bekers, een Champions League, een UEFA Cup en een Wereldbeker voor clubteams.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Na zijn actieve spelerscarrière werkte Silooy als (jeugd)trainer voor clubs uit het binnen- en buitenland. De voormalig rechtsback werkte ook al in de jeugdopleiding van Ajax. Sinds 2017 werkt Silooy voor de Ajax Coaching Academy bij diverse buitenlandse partnerclubs. Zo was hij tot 2022 technisch directeur van Sharjah FC.

Reacties Silooy en Koster

Silooy laat tegenover de clubkanalen van Ajax weten blij te zijn met zijn aanstelling als staflid van de Ajax Vrouwen. 'Toen Daphne mij benaderde, werd ik meteen enthousiast. Afgelopen maand heb ik ook met het Talententeam meegelopen. Hun kwaliteit en enthousiasme viel direct op. In deze nieuwe rol kan ik mijn eigen ervaringen op het hoogste niveau direct overbrengen op het eerste team. Er zit enorm veel energie en potentie in dit team en de hele vrouwentak en ik kijk ernaar uit daar structureel deel van uit te maken.'

Koster, Manager Vrouwenvoetbal bij Ajax, is blij dat zij Silooy heeft weten te strikken voor het vrouwenteam van de club. 'We zijn heel blij dat Sonny de staf wil komen versterken. Hij heeft veel ervaring in binnen- en buitenland en weet wat ervoor nodig is om tot op het hoogste niveau prijzen te winnen. Dat hij die ervaring nu met ons wil delen is bijzonder en gaat ons ongetwijfeld verder brengen.'

Technische staf Ajax Vrouwen

Ajax laat verder weten dat keeperstrainer Robbie Tetteroo zijn contract bij de Ajax Vrouwen met een jaar heeft verlengd. Zodoende maakt hij ook volgend seizoen deel uit van de technische staf van de Ajax Vrouwen. Wim Bouckaert, techniektrainer bij de Ajax Vrouwen, heeft zijn contract tot medio 2027 verlengd.

Tot slot laat Ajax weten dat Sander Luiten - in de afgelopen twee seizoenen assistent-trainer bij de Ajax Vrouwen - de club gaat verlaten. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd, aldus Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.