Geruchtenmolen: 'FC Barcelona zet Baldé in tijdens onderhandelingen over Tagliafico'

door Jesse ter Haar 980

Bron AS

Geruchtenmolen: 'FC Barcelona zet Baldé in tijdens onderhandelingen over Tagliafico'

door Jesse ter Haar 980

Bron AS

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is weer geopend en dat betekent dat de geruchten omtrent Ajax flink toenemen. Ajacieden worden in verband gebracht met clubs uit het buitenland, terwijl vooral talent uit het buitenland weer aan Ajax gelinkt wordt. In de Geruchtenmolen lees je de laatste transfergeruchten rond de club, maar denk eraan: neem het soms met een korreltje zout!

Zondag 23 januari

'FC Barcelona zet Baldé in tijdens onderhandelingen over Tagliafico'

FC Barcelona is bereid Ajax een speler op huurbasis aan te bieden als ruilmiddel in de onderhandelingen over Nicolás Tagliafico. Het betreft Alejandro Balde, die in Spanje eveneens de positie van linksachter invult, zo onthult Mundo Deportivo. Ajax zou de optie overwegen en er niet per definitie onwelwillend tegenover staan. De Argentijn zou tijdens de laatste week van de transferperiode graag nog de overstap naar La Liga maken.

Vrijdag 21 januari

'Ajax op jacht naar transfermarkttreffer, Depay in het vizier'

Een zeer opvallend gerucht vrijdagmiddag, want volgens TuttoMercatoWeb werkt Ajax aan een huurtransfer van Memphis Depay. 'Een idee dat de komende dagen vorm zou kunnen krijgen. Het is een suggestie waar de Ajax-transfermannen al dagen mee bezig zijn. Het idee is Memphis Depay. De Barcelona-spits is in de kamers van de Nederlandse club een sterke naam... Ajax op jacht naar transfermarkttreffer, Depay in het vizier...'

Donderdag 20 januari

'Ajax en Napoli steggelen over verplichte optie tot koop voor Tagliafico'

Ajax en Napoli blijven in onderhandeling over een eventuele transfer van Nicolás Tagliafico, zo schrijft La Gazzetta dello Sport. De nummer drie van de Serie A wil de back op huurbasis overnemen, maar wil dat doen zónder verplichte optie tot koop. Men wil een optie tot koop in de deal laten opnemen, maar deze niet verplichten. Ajax aan de andere kant, wil zeker zijn iets over te houden aan de tot medio 2023 vastgelegde Argentijn. Zodoende zetten de Amsterdammers in op een verplichting tot koop na de huurperiode.

Woensdag 19 januari

'AC Milan heeft Schuurs op de korrel, Ajax kan bod verwachten'

Perr Schuurs staat in de belangstelling van AC Milan. De Italiaanse club is, mede vanwege de blessure van Simon Kjaer, op zoek naar een centrale verdediger en Schuurs staat op het lijstje. Dat meldt onder meer TuttoMercatoWeb. Geschreven wordt dat beide clubs al met elkaar gesproken hebben en dat AC Milan mogelijk in januari nog een bod uitbrengt. Volgens Italiaanse media zou Ajax vijftien miljoen euro verlangen voor Schuurs. De verdediger staat nog tot medio 2025 bij Ajax onder contract.

Dinsdag 18 januari

'Salariseisen Bergwijn vormen struikelblok in transfer'

Ajax en Tottenham Hotspur zijn nog altijd met elkaar in gesprek over een transfer van Steven Bergwijn. Dat meldt Fabrizio Romano dinsdagmiddag in de Here We Go-podcast. De Italiaanse journalist laat bovendien weten dat de salariseisen van Bergwijn vooralsnog wel een struikelblok vormen in de onderhandelingen. Bovendien zou Tottenham Hotspur 25 miljoen euro verlangen voor de aanvaller, terwijl Ajax met achttien miljoen euro tot nu toe zijn hoogste bod deed.

'Ajax hoopt Pools talent Faberski naar Amsterdam te halen'

Ajax hoopt het Poolse talent Jan Faberski naar Amsterdam te halen. Dat meldt het Poolse medium Mecyzki. Faberski is op dit moment vijftien jaar en speelt in de jeugdopleiding van Jagiellonia Białystok. Ajax zou de middenvelder al sinds 2016 in de gaten houden. Na het seizoen, als Faberski zestien jaar oud is, zou de Pool de overstap naar Ajax kunnen maken. Opvallend genoeg werd Faberski in het verleden al eens gespot op Sportpark de Toekomst.

'Ook FC Barcelona aast op Tagliafico'

Niet alleen Olympique Marseille en Napoli azen op Nicolás Tagliafico. In Argentinië schrijft TyC Sports dat ook FC Barcelona achter de linksback van Ajax aanzit. Het medium schrijft dat Ajax op dit moment zeven miljoen euro voor Tagliafico verlangt. Ook Chelsea, dat naarstig op zoek is naar nieuwe vleugelverdedigers, zou interesse hebben in de Argentijn van Ajax.

Maandag 17 januari

'Hull City wil Danilo Pereira overnemen van Ajax'

Hull City is naarstig op zoek naar doelpunten en in die zoektocht zou de Engelse club zijn uitgekomen bij Danilo Pereira, zo meldt Hull Live. Eerder al werd vanuit Turkije duidelijk dat Hull City interesse heeft in de aanvaller. De Braziliaanse spits komt bij Ajax nauwelijks in de plannen voor en met de tijdelijke komst van Brian Brobbey lijkt de kans op speeltijd niet te stijgen. Hull City, dat moeizaam tot scoren komt in het Championship, heeft interesse in Danilo. De spits beschikt over een aflopend contract bij Ajax en zou deze maand mogen vertrekken.

Eerder al werd vanuit Turkije gemeld dat Hull City Danilo wil overnemen. Hull City staat op het punt om overgenomen te worden de Turkse mediamagnaat Acun Ilicali. Zodra die overname voltooid is, zou Hull City in actie kunnen komen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties