'Tagliafico is reserverol bij Ajax beu en mikt op winters vertrek'

door Bart Veenstra 94

Bron Algemeen Dagblad

'Tagliafico is reserverol bij Ajax beu en mikt op winters vertrek'

door Bart Veenstra 94

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Nicolás Tagliafico wil Ajax deze wintertransferperiode nog verlaten. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdagochtend. De linksback zou zijn reserverol in Amsterdam beu zijn en daarom mikt hij op een (tijdelijk) vertrek. Napoli en Olympique Marseille zouden Tagliafico willen huren.

De zaakwaarnemer van de 29-jarige Argentijnse verdediger spreekt dinsdag met Ajax om de situatie van Tagliafico te behandelen. Ajax heeft bij de laatste contractverlenging van Tagliafico afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder de linksback verkocht kan worden.

Volgens het Algemeen Dagblad is het nog maar de vraag of Ajax wil meewerken aan een tussentijds vertrek van Tagliafico. De spoeling op zijn positie is 'niet dik' en daarnaast liet trainer Erik ten Hag onlangs nog weten geen spelers kwijt te willen. 'En als spelers gaan, zullen we eerst een vervanger willen hebben. In die volgorde, dat is het ideale plaatje. Financieel zijn we niet genoodzaakt om te verkopen.'

WK in Qatar

Met het oog op het WK in Qatar later dit kalenderjaar is Tagliafico er veel aan gelegen om minuten te maken. De linksback is zijn basisplaats bij het nationale elftal van Argentinië al kwijt en zodoende zou hij vrezen voor zijn plek in de selectie van de Argentijnen. Tagliafico speelde dit seizoen pas drie keer als basisspeler in de Eredivisie, terwijl hij in de voorgaande seizoenen onomstreden was in het elftal van Ten Hag.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.