Olympique Marseille krijgt transferverbod, mogelijke transfer Tagliafico van de baan

door Terrence Riepma 10

Bron De Telegraaf

Olympique Marseille krijgt transferverbod, mogelijke transfer Tagliafico van de baan

door Terrence Riepma 10

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Olympique Marseille heeft een transferverbod gekregen van de FIFA, zo meldt onder meer De Telegraaf. Een mogelijke transfer van Nicolás Tagliafico, die afgelopen week in verband werd gebracht met de Franse club, lijkt hierdoor definitief van de baan te zijn.

Reden voor het transferverbod is de afgeketste transfer van Pape Gueye naar Watford FC. Op het allerlaatste moment besloot de verdedigende middenvelder zijn al ondertekende overeenkomst niet na te komen, waardoor hij nu nog 'gewoon' actief is in Marseille.

Gueye beweerde dat hij door zijn toenmalige zaakwaarnemer een voorcontract moest ondertekenen tegen zijn zin in. Ook zou zijn maandsalaris als weeksalaris zijn gepresenteerd. Watford diende een klacht in bij de FIFA over de afgeketste transfer en de wereldvoetbalvond stelde de Premier League-club in het gelijk.

Tagliafico niet naar Frankrijk

Olympique Marseille heeft nu een transferverbod voor één jaar gekregen en daarbovenop een boete van 2,5 miljoen euro. De club zou wel in beroep willen gaan tegen het besluit. Mocht het verbod blijven staan, dan zal een transfer van Tagliafico sowieso niet doorgaan, ondanks het feit dat de linksback op een lijstje van trainer en landgenoot Jorge Sampaoli zou staan. Ajax-watcher Freek Jansen meldde eerder nog dat er bij Ajax niks bekend is over de interesse.

Ajax is volgens bookmaker Bet365 de grote favoriet tegen FC Utrecht!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties