Gebroeders Timber: 'Het is gewoon oorlog, toch?'

door NielsOpdam 0

Bron NOS

Gebroeders Timber: 'Het is gewoon oorlog, toch?'

door NielsOpdam 0

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Voor Jurriën Timber en zijn tweelingbroer Quinten Timber is het zondag op het veld gewoon 'oorlog'. Dat vertellen de broertjes in gesprek met de NOS. Jurriën zal zijn broer geen doodschop geven, zoals Ronald Koeman ooit deed bij zijn broer Erwin Koeman, maar als het moet haalt hij Quinten wel neer.

De gebroeders Timber kwamen in 2014 over uit de Feyenoord-jeugd. Wat hebben Jurriën en Quinten geleerd in Amsterdam? 'Ik denk vooral brutaal zijn, feller. Je speelt heel veel op balbezit, dus je bent heel veel aan de bal, waardoor ik ook gewoon technisch veel beter ben geworden', vertelt Quinten.

'In het begin waren de jongens vooral anders, denk ik', voegt Jurriën toe. Daarnaast is de Ajacied meer gaan nadenken. 'Ik ben hier gewoon over het spelletje leren nadenken.' Of de Ajax-verdediger zijn broer een doodschop zou geven als hij in de laatste minuut richting de Ajax-goal gaat bij een gelijke stand? 'Geen doodschop nee. Gewoon trekken en tegenhouden', zegt Jurriën.

Het wordt de eerste keer dat beide broers tegenover elkaar staan. 'Als we een wedstrijd spelen, dan maakt het niet uit. Het is gewoon oorlog, toch?', vraagt Quinten aan Jurriën. 'Ja, het is wel oorlog. Ik kan hem wel gewoon gaan trappen', sluit de Ajacied af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties