Flemming over eventuele terugkeer: 'Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden'

door Jari Perridon 78

Flemming over eventuele terugkeer: 'Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden'

door Jari Perridon 78

Laatst geüpdatet

Zian Flemming denkt op dit moment nog niet aan een terugkeer naar Ajax. De middenvelder, die op dit moment voor Millwall uitkomt op het tweede niveau in Engeland, werd door SoccerNews gevraagd naar zijn toekomst en ambities.

Bij Millwall groeide Flemming de afgelopen twee seizoenen uit tot een publiekslieveling. De aanvaller geniet van de sfeer en is blij met het niveau waarop hij actief is. Desalniettemin denkt hij ook na over een vervolgstap. In de zomer van 2023 was er interesse van Burnley om Flemming over te nemen van Millwall. De club uit Londen wist Flemming binnenboord te houden. Komende zomer kan er weer van alles gebeuren.

'Ik wil zo hoog mogelijk spelen, dat zal niemand verbazen. Ons gezamenlijke doel is om met Millwall naar de Premier League te promoveren. Dat is vorig jaar helaas niet gelukt en datzelfde geldt voor dit jaar. Plan B is dan om zélf een stap te maken, maar dan moet de club ook een mooie transfersom krijgen. Of dat deze zomer gaat zijn of later, dat durf ik nu nog niet te zeggen', vertelt Flemming tegenover SoccerNews.

Flemming schopte het niet tot de hoofdmacht van Ajax

Flemming begon zijn loopbaan bij Ajax. In Amsterdam doorliep hij de gehele jeugdopleiding, maar het lukte hem niet om de stap naar het eerste elftal te maken. 'Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Ik heb bij Ajax de hele jeugdopleiding doorlopen, tot aan de laatste stap. Toen die laatste stap gemaakt moest worden, geloofde ik erin. Ik had ‘m zeker kunnen maken als de kans er was geweest. Maar er breken niet voor niets maar één of twee spelers per jaar door. Ook al zou je het aankunnen, er is geen plek voor iedereen. Ik heb uiteindelijk voor een andere weg gekozen en ben nu heel blij waar ik ben terechtgekomen.'

Flemming koos voor een vertrek naar PEC Zwolle dat hem voor een seizoen verhuurde aan NEC. Vervolgens maakte hij een transfer naar Fortuna Sittard, dat hem in 2022 verkocht aan Millwall. Met de ervaring die Flemming heeft opgedaan bij die clubs zou hij mogelijk weer in beeld kunnen komen bij Ajax. Een terugkeer naar Amsterdam zit momenteel niet in zijn hoofd. 'Dat weet ik niet. Eerst moet ik het seizoen hier nog afmaken. Ajax moet eerst haar eigen dingen strak op orde krijgen, voordat ze aan transfers denken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.