RTL Z concludeert: 'Ajax schiet helemaal niets op met beursexit'

door Jesse ter Haar 122

Bron RTL Z

RTL Z concludeert: 'Ajax schiet helemaal niets op met beursexit'

door Jesse ter Haar 122

Bron RTL Z

Ajax schiet niets op met een beursexit, zo is men bij RTL Z van mening. Er zouden voldoende manieren zijn om aan het geld te komen om van de beurs af te gaan, maar het is maar de vraag wat het onderaan de streep oplevert.

'Er staan 18.330.000 aandelen Ajax uit. Die moet je kopen', zocht men uit nadat het onderwerp na de schorsing van Alex Kroes weer boven kwam drijven. 'Het grote voordeel is dat 73 procent daarvan in handen van de vereniging Ajax is. De rest wordt verhandeld op de beurs, tegen een koers van op dit moment ongeveer 10,50. Dat maakt de totale waarde van de vrij verhandelbare aandelen 52 miljoen euro.'

Er zijn meerdere manieren om aan het geld te komen. Het afdingen bij de eigen fans wordt als eerste stap genoemd en de verkoop van kostbaar talent als tweede stap. Daarnaast heeft Ajax nog honderd tot tweehonderd miljoen euro tegoed van andere clubs en die vorderingen kunnen worden verkocht aan de bank. Tot slot heeft Ajax beleggingen om te verkopen en het geld bij elkaar te krijgen.

Advies aan Ajax

Uiteindelijk is het dus realistisch voor Ajax om van de beurs af te gaan. Met de verkoop van getalenteerde spelers is er daarvoor algauw voldoende geld in kas. 'Met een beetje liefde van de fans, Jorrel Hato en een greep uit de kas is Ajax van de vergruisde beursnotering af. Maar wat levert dat op? Eigenlijk helemaal niets', is de conclusie.

Het uiteindelijke advies van RTL Z aan Ajax is even hard als eerlijk. 'Is er dan geen betere optie dan een dure beursexit? Jawel, houd je gewoon aan de beursregels. Zo moeilijk zijn ze niet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.