Van Praag wil op officieuze bijeenkomst Ajax leden bijpraten over schorsing Kroes

door Robin Ridder 602

Bron AD

Van Praag wil op officieuze bijeenkomst Ajax leden bijpraten over schorsing Kroes

door Robin Ridder 602

Bron AD

Laatst geüpdatet

Ajax-voorzitter Michael van Praag wil op een officieuze ledenbijeenkomst van de club toelichting geven op het besluit Alex Kroes per direct te schorsen. Over die maatregel is veel onrust ontstaan binnen de vereniging. Van Praag wil daarom snel zijn keuze verantwoorden.

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat Van Praag van plan is de Ajax leden snel bij te praten over zijn keuze om Kroes te schorsen vanwege handel met voorkennis. De voorzitter van de RvC wil dit doen op een officieuze bijeenkomst met de Ajax-leden. 'Het is niet aan mij, maar aan de bestuursraad om die bijeenkomst te organiseren', aldus Van Praag. 'Ik wacht dat dus even af, maar ik ben uiteraard beschikbaar.'

Volgens de krant zou de bijeenkomst al op korte termijn plaatsvinden. In elk geval deze maand, en ruim voor de officiële Buitengewone Aandeelhoudersvergadering (BAVA) die pas gepland staat op 21 mei. Van Praag zal op de beoogde ledenbijeenkomst worden bijgestaan door medecommissaris Leo van Wijk.

Terwijl Kroes het oordeel van beurswaakhond AFM wilde afwachten, trok Van Praag de deur alvast nadrukkelijk dicht. 'Bij een beursgenoteerde onderneming konden we domweg niet anders in deze situatie dan Alex schorsen', zegt Van Praag daar nu over. 'Daarbij zijn we echt niet over één nacht ijs gegaan. En laat heel duidelijk zijn: ook wij vinden het verschrikkelijk dat Ajax in deze situatie terecht is gekomen. Hier zat helemaal niemand op te wachten.'

Onrust na ontslag Kroes

Onder de leden van Ajax is er onrust en onvrede ontstaan na het aanstaande ontslag van Kroes. 131 leden stuurden deze week een brief aan de bestuursraad van Ajax waarin zij excuses eisten van Van Praag, die werd beschuldigd van 'karaktermoord' op Kroes.

Tijdens de BAVA van 21 mei zal het met name gaan over de schorsing van Kroes en het KPMG-rapport dat over Sven Mislintat is geschreven. De verwachting is dat Kroes daar aanwezig zal zijn om zijn weerwoord te geven.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.