Flemming ruilt officieel Fortuna Sittard in voor Millwall FC: ‘Een plekje in de clubhistorie!’

door Bas Velzel 50

Bron Millwall

Flemming ruilt officieel Fortuna Sittard in voor Millwall FC: ‘Een plekje in de clubhistorie!’

door Bas Velzel 50

Bron Millwall

Laatst geüpdatet

Zian Flemming is officieel speler van Millwall FC. De 23-jarige oud-Ajacied tekent een meerjarig contract bij de club die uitkomt op het tweede niveau in Engeland. Flemming verlaat Fortuna Sittard na twee seizoenen voor het avontuur in de Championship.

Zijn oude club Fortuna bedankt de aanvallende middenvelder voor zijn diensten in het groen-gele shirt. ‘Een plekje in de clubhistorie!’, schrijft de club op Twitter. Flemming was in de laatste speelronde van de Eredivisie de belangrijke man waardoor Fortuna Sittard in de Eredivisie bleef. Hij scoorde tegen NEC en wist in de slotfase de bal van de lijn weg te koppen.

Millwall deed z'n best

Flemming zelf is ontzettend blij met zijn overstap naar Millwall. ‘Het is een grote stap in mijn carrière om mij bij Millwall aan te sluiten en naar Engeland te verhuizen’, aldus Flemming via de officiële kanalen van de Engelse club. Een belangrijke reden voor zijn transfer naar Millwall was coach Gary Rowett. ‘Hij wilde mij vorige zomer en ook afgelopen winter al binnenhalen, geen van beide kwamen toen uit. Deze zomer liet hij zien dat hij mij echt wilde hebben als speler.’

In de winter toonde Millwall al belangstelling én bracht het zelfs al een bod uit op de fysiek sterke speler. Fortuna Sittard weigerde echter mee te werken, tot ontevredenheid van Flemming. Het aanbod van de Engelse club bedroeg toen 1.3 miljoen euro. Flemming levert overigens nu meer op voor de Limburgers. Millwall betaalt volgens De Telegraaf een kleine drie miljoen euro voor de diensten van de oud-Ajacied.

Het seizoen van Ajax moet nog 'echt' beginnen, maar op zaterdag 25 juni is er genoeg voetbal! Bekijk nu de beste wedtips!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.