'Fiorentina waagt nieuwe poging om Šutalo alsnog in te lijven'

door Bart Veenstra 458

Bron Gianluca Di Marzio

'Fiorentina waagt nieuwe poging om Šutalo alsnog in te lijven'

door Bart Veenstra 458

Bron Gianluca Di Marzio

Laatst geüpdatet

Fiorentina zou mogelijk opnieuw werk willen maken van de komst van Josip Šutalo. Dat schrijft de doorgaans betrouwbare Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio op zijn eigen website. Een jaar geleden wilde Fiorentina Šutalo ook al inlijven, maar destijds ging Ajax met de Kroaat aan de haal.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Het is inmiddels geen geheim meer dat Ajax open zou staan voor een vertrek van de Kroatische verdediger. Šutalo kwam voor minstens 20,5 miljoen euro over van Dinamo Zagreb, maar in Amsterdam kan hij tot op heden de verwachtingen niet waarmaken. Zodoende zou hij - zo schreven enkele media eerder - alweer mogen vertrekken bij Ajax.

Volgens Di Marzio heeft Fiorentina nu een nieuwe poging gedaan voor Šutalo. De verdediger zou echter ook andere opties hebben. Zo worden Brighton & Hove Albion en West Ham United genoemd, terwijl ook Bayer Leverkusen interesse zou hebben. Die laatste club zou Riccardo Calafiori hebben willen inlijven, maar de Italiaan van Bologna is op weg naar Arsenal. Zodoende zou ook Bayer Leverkusen zich in de strijd willen mengen om Šutalo.

Op dit moment heeft Šutalo nog geen keuze gemaakt, omdat hij van plan is de verschillende mogelijkheden te evalueren. Een langer verblijf bij Ajax lijkt ook niet uitgesloten. Hoewel Ajax hem zou willen verkopen, mikt de Kroaat zelf op een langer verblijf in Amsterdam.

Voetbal International schreef onlangs dat Ajax op de achtergrond hard werkt aan een mogelijk vertrek van Šutalo. 'Ajax boort de contacten aan om een club voor hem te vinden, maar wat niet meehelpt, is dat Šutalo zelf andere plannen heeft en vooralsnog niet wil vertrekken uit Amsterdam. Hij lijkt onder Francesco Farioli op revanche te mikken.'

Teleurstellend EK voor Šutalo

Ajax hoopte dat Šutalo met Kroatië ver zou komen op het EK, maar niets was minder waar. De Kroaten waren al na het spelen van drie groepsduels uitgeschakeld op het toernooi in Duitsland. Zodoende kon Šutalo zich amper in de kijker spelen en kon hij zijn marktwaarde niet opkrikken. Volgens Voetbal International is het dan ook nog maar de vraag of Ajax het aankoopbedrag van Šutalo terug kan verdienen. De verwachting is dat Šutalo zich maandag (15 juli) weer meldt bij Ajax voor de voorbereiding op het komende seizoen.

Verdien 50 keer je inzet als Nederland van Engeland wint! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.