Eenhoorn: 'Ik vond dat Ajax AZ moest compenseren voor het Champions League-ticket'

door Jari Perridon 147

Bron Voetbal International

Eenhoorn: 'Ik vond dat Ajax AZ moest compenseren voor het Champions League-ticket'

door Jari Perridon 147

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Robert Eenhoorn geeft aan dat de afhandeling van het afgebroken coronaseizoen 2019/20, waarin Ajax en AZ met een gelijk aantal punten eindigden, niet lang aan hem heeft geknaagd. Dit laat hij weten tegenover Voetbal International. In dat seizoen gaf Ajax een voorsprong in de titelrace uit handen en AZ leek af te stevenen op een eerste plaats, totdat het seizoen plots werd stilgelegd in verband met de coronamaatregelen.

'De samenleving had op dat moment wel even andere uitdagingen. Als er dagelijks mensen sterven aan een virus in ons land, in de hele wereld, ligt mijn focus niet op het ten koste van alles uitspelen van de voetbalcompetitie', laat Eenhoorn weten aan Voetbal International.

'Wij hebben het in die periode vooral gehad over solidariteit, zodat de bedrijfstak overeind zou blijven in deze ongekende crisis. Daarnaast ging het ons om compensatie. Met de acht bovenste clubs hebben wij in een eerder stadium daarover gesproken. Feyenoord zou FC Utrecht compenseren, omdat de bekerfinale niet doorging en Feyenoord het Europese ticket kreeg', vervolgt Eenhoorn.

Ajax zou AZ compenseren

'Ikzelf bracht in dat Ajax bij deze stand dan AZ zou compenseren voor het Champions League-ticket. Maar toen later de notulen van die gesprekken binnen kwamen, stond de compensatie van Feyenoord voor Utrecht er nog in, maar de compensatie van Ajax voor AZ bleken eruit gehaald', vertelt Eenhoorn, die de KNVB toen liet weten niet blij te zijn met de gang van zaken.

'Toen hebben we een brief gestuurd naar de KNVB, waarin we meldden dat zij leiderschap moesten tonen en de clubs er niet uit kwamen en wij aandrongen op solidariteit en compensatie. Die brief is nooit beantwoord. In de recente gesprekken die wij met de KNVB hebben gehad, hebben ze uiteindelijk toe moeten geven dat het destijds een keuze was om het ticket aan Ajax te geven, hetgeen ook met de overige clubs gedeeld is.'

Eenhoorn vond dat de KNVB in de spiegel moest kijken 

Eenhoorn geeft te kennen dat hij de KNVB hier in een later stadium nog wel op heeft gewezen. 'Nou, ik heb twee keer in de rvc gezeten van de Eredivisie en de KNVB hebben we een paar keer een spiegel voorgehouden. Ik vind dat dat moet gebeuren. En ik vind ook dat iemand anders het dadelijk moet blijven doen. Want het is gewoon noodzakelijk, dat niet iedereen maar meegaat in die bubbel van voetbal die haast niet meer objectief naar zichzelf kan kijken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.