Depay geeft toe: 'Denk toch dat ik het liefst met Steven Bergwijn speel'

door Bart Veenstra 37

Bron De Telegraaf

Depay geeft toe: 'Denk toch dat ik het liefst met Steven Bergwijn speel'

door Bart Veenstra 37

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Memphis Depay zou het liefst met Steven Bergwijn in de voorhoede van het Nederlands elftal spelen. Dat zegt de aanvaller van Oranje tegenover onder meer De Telegraaf. In het duel met Qatar (2-0) stond Depay nog met Cody Gakpo in de voorhoede. Voor de PSV-aanvaller ziet Depay een andere rol weggelegd in Oranje.

Voor Depay was het zijn eerste basisplaats bij Oranje dit WK en bovendien zijn eerste basisplek voor het eerst in ruim twee maanden. 'Ik ben aardig in de posities gekomen waar ik wil komen in het veld. Dat kan altijd nog beter. Het voelde goed. Het was lekker om weer te starten', aldus Depay, die in de afgelopen periode kampte met een bovenbeenblessure.

Tegen Qatar vormde hij een aanvalsduo met Gakpo. De aanvaller van PSV was wederom trefzeker en staat zodoende alweer op drie treffers dit WK. 'Cody is een fantastische speler, een klinische speler. Het is knap dat hij er deze wedstrijd weer staat. En het is fantastisch dat hij dit op dit podium kan doen.'

Depay is tevreden over het samenspel met Gakpo, al speelt hij nog liever met Bergwijn in de aanval. 'Ik heb een prima klik met hem (Gakpo, red.). Maar ik denk dat ik toch het liefst met Steven Bergwijn speel. Die is nog balvaster en dan kan Cody eroverheen komen. Maar we hebben heel veel verschillende spelers met kwaliteiten', doelt hij vast en zeker onder meer op Davy Klaassen, die als 'nummer tien' de man van de wedstrijd werd tegen Qatar.

Gakpo over zijn rol binnen Oranje

Als Gakpo op 'tien' staat, weet hij dat er andere dingen van hem verwacht worden, zo vertelt hij. 'Als ik op 10 sta, moet ik iets meer betrokken zijn bij het spel van de middenvelders en moet ik de spitsen voeden. Als ik in de spits sta, in dit geval samen met Mem, proberen we van daaruit door te breken naar de goal', legt de gewilde aanvaller uit. 'Omdat we met twee spitsen spelen, hebben we wat meer ruimte om te gaan en staan waar we willen. Het ligt ook een beetje aan de tegenstander en aan hoe we spelen, wat de trainer van me verwacht.”

Heeft Louis ook een gouden pik in Qatar? Alle odds voor Oranje op het WK op een rij!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.