'De Boer wil als hoofdtrainer enkel nog bij Ajax werken'

door Jesse ter Haar 176

Bron VoetbalPrimeur

'De Boer wil als hoofdtrainer enkel nog bij Ajax werken'

door Jesse ter Haar 176

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Frank de Boer zou als hoofdtrainer enkel nog bij Ajax aan de slag willen gaan, zo vertelt zijn tweelingbroer Ronald de Boer aan VoetbalPrimeur. Avonturen bij andere clubs in Nederland of in het buitenland zou hij niet meer zien zitten.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

'Hij zou graag Ajax-coach willen zijn. Ik denk dat het nog zijn enige ambitie is', aldus De Boer in de uitzending van De Oranjekantine. 'In Nederland, maar ik denk überhaupt. Hij heeft nu ook twee kleinkinderen en ik denk dat hij dat van dichtbij wil meemaken. Als je dan weer gaat vertrekken…'

Hij benadrukt het desgevraagd nog maar eens: andere clubs dan Ajax hoeven bij De Boer niet meer aan te kloppen. 'Die ambitie ligt dus eigenlijk alleen maar bij Ajax. Als dat niet gebeurt, geniet hij ook en gaat hij wat anders doen. Een beetje het Engels voetbal analyseren op tv bij Viaplay. Dan krijgt hij ook genoegdoening. Ik geloof dat Ajax de enige optie was.'

Bij Ajax staat er pas sinds kort een nieuwe trainer voor de groep: Francesco Farioli. De Italiaan was samen met Erik ten Hag en Graham Potter in de race om trainer van Ajax te worden en dus was De Boer in de afgelopen maanden nooit een serieuze optie. 'Nu is er geen sprake van geweest', weet zijn broer dan ook te vertellen. 'Toen Heitinga werd gekozen, hebben ze hem wel gevraagd, maar toen wilde hij niet instappen.'

Carrière De Boer

Zijn meest succesvolle jaren uit zijn trainerscarrière beleefde De Boer bij Ajax. Tussen december 2010 en juni 2016 was hij trainer van de club én legde hij de financiële basis voor het (Europese) succes van Ajax in de jaren erna. Tijdens de periode van De Boer immers, lagen de door de club betaalde transferbedragen vele malen lager en had hij te maken met een veel lager salarisplafond.

Na zijn tijd in Amsterdam werkte De Boer nog bij meerdere spraakmakende clubs in het buitenland. Zo stond hij aan het roer bij Inter en Crystal Palace, maar in beide gevallen werd het geen succes. Hij stond veertien wedstrijden voor de groep in Italië, terwijl hij in Londen al na vijf duels de laan uit werd gestuurd. Hierna werkte hij bij Atlanta United, het Nederlands elftal en Al-Jazira. Momenteel is De Boer dus clubloos en analyseert hij namens Viaplay.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Kans maken op 50 of 100 keer je inzet als Nederland van Oostenrijk wint? Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.