Claus stopt na dit seizoen bij Ajax en kiest voor herstart eigen bedrijf

door Brent Tomassen 50

Bron LinkedIn

Claus stopt na dit seizoen bij Ajax en kiest voor herstart eigen bedrijf

door Brent Tomassen 50

Bron LinkedIn

Laatst geüpdatet

Edmond Claus zal Ajax na dit seizoen verlaten, zo meldt de interim-Hoofd Jeugdopleidingen van de Amsterdamse club via zijn LinkedIn-pagina. Claus combineert op dit moment twee functies binnen Ajax. Zo is vervult hij, naast de taken van Hoofd Jeugdopleidingen, ook die van technisch coördinator bovenbouw.

Sinds het vertrek van Hoofd Jeugdopleidingen Saïd Ouaali in de zomer van 2023, kondigde Ajax aan dit seizoen te overbruggen met Claus op interim-basis tot een nieuwe kandidaat Hoofd Jeugdopleiding zou zijn gevonden. Het is nog niet bekend wie Claus vanaf 1 juli 2024 zal opvolgen. Eerder werd Casimir Westerveld, momenteel Hoofd Ontwikkeling, genoemd als kandidaat.

Claus maakt herstart met zijn bedrijf

'Beste vrienden, graag wil ik jullie meedelen dat ik Ajax na 23 jaar, verdeeld over twee periodes, ga verlaten', schrijft Claus in een bericht op LinkedIn. 'Het nieuwe technische beleid vraagt om andere competenties en inzichten.' In een korte reactie aan Ajax Showtime meldt Claus dat hij openstaat voor een vaste functie als technisch manager of Hoofd Opleiding in Nederland of het buitenland.

Claus laat tot slot weten dat hij na dit seizoen ook een herstart maakt met zijn consultbureau Football Academy Development (FAD). Met FAD hielp Claus in het verleden om de Nederlandse manier van opleiden en de Ajax-filosofie in zowel binnen- als buitenland te implementeren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.