Westerveld nieuwe Hoofd Ontwikkeling Ajax; helpt mee in zoektocht naar nieuwe Hoofd Jeugdopleiding

door Bart Veenstra 161

Bron Ajax Showtime

Westerveld nieuwe Hoofd Ontwikkeling Ajax; helpt mee in zoektocht naar nieuwe Hoofd Jeugdopleiding

door Bart Veenstra 161

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Casimir Westerveld mag zich vanaf 1 juli de nieuwe Hoofd Ontwikkeling van Ajax noemen. Deze functie is nieuw bij Ajax en zal na een gedegen voorbereidingsperiode over enkele weken worden ingevuld door de huidig Hoofd Jeugdscouting van de Amsterdamse club. Ajax heeft ook de functies van Hoofd Voetbal Operations en Hoofd Finance weten in te vullen.

Westerveld (op de foto rechts naast Frank de Boer) zal in zijn nieuwe rol verantwoordelijk worden voor de afdelingen jeugdopleiding, jeugdscouting en studie, waarbij het doel is om de doorstroom van jeugdspelers binnen Ajax te optimaliseren. In het verleden speelde Westerveld in de jeugdopleiding van Ajax en later, tussen 2006 en 2015, was hij jeugdtrainer bij de Amsterdamse club. Na een periode bij Almere City keerde hij in 2015 terug bij Ajax. Voor de club ging hij aan de slag bij de Ajax Coaching Academy en sinds de zomer van 2018 is hij Hoofd Jeugdscouting bij Ajax.

De invulling van de functie Hoofd Jeugdopleiding heeft na het vertrek van Saïd Ouaali hoge prioriteit bij Ajax. Westerveld zal vanuit zijn nieuwe rol nauw betrokken zijn bij dit proces. Wie de nieuwe Hoofd Jeugdopleiding wordt, zal zodoende in een later stadium bekendgemaakt worden. Door de benoeming van Westerveld ontstaat er bovendien een nieuwe vacature.

Nieuwe Hoofd Voetbal Operations

Ajax heeft met Richard Wilhelm een nieuwe Hoofd Voetbal Operations - voorheen Manager de Toekomst genoemd - aangesteld. Hij zal deze rol vanaf 1 juni op zich nemen. In zijn functie is Wilhelm straks verantwoordelijk voor meerdere afdelingen, zoals: Horeca, Velden & Terreinen, Planning & Coördinatie, Voetbal Faciliteiten en Huisvesting. Wilhelm is al lang verbonden aan Ajax. Hij kwam in 1994 bij Ajax in dienst als conciërge van Stadion de Meer en in de laatste jaren was hij werkzaam als Manager Huisvesting & Voetbal Faciliteiten. Vanwege de nieuwe functie van Wilhelm is er bij Ajax een nieuwe vacature ontstaan.

Nieuwe Hoofd Finance

Met Annemarie Reynolds heeft Ajax een nieuwe Hoofd Finance gevonden. Zij vult deze rol vanaf dinsdag 30 mei in. In deze rol is Reynolds verantwoordelijk voor de afdelingen Accounting, Financial Control en Business Control. Reynolds werkte eerder als senior financial manager bij onder meer Bank of America, Atradius, Philips en Dunamere Onderwijsgroep Haarlem.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.