Westerveld bij Ajax in beeld als opvolger Ouaali

door Thijs Zwagerman 91

Bron Ajax Showtime

Westerveld bij Ajax in beeld als opvolger Ouaali

door Thijs Zwagerman 91

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Casimir Westerveld staat voor een interne promotie bij Ajax. De huidige Hoofd Jeugdscouting is nadrukkelijk in beeld om de vertrekkende Saïd Ouaali (gedeeltelijk) op te volgen. Ouaali vertrekt deze zomer na elf jaar als Hoofd Jeugdopleiding bij Ajax.

Westerveld begon in 2006 als jeugdtrainer bij Ajax en was in Amsterdam ook actief als technisch coördinator en analist voordat hij in 2012 overstapte naar Almere City. Hier werkte hij drie jaar als technisch adviseur, waarna Westerveld in de zomer van 2015 als jeugdcoördinator weer terugkeerde bij Ajax. Sinds vijf jaar is hij als Hoofd Jeugdscouting verantwoordelijk voor het aantrekken van externe jeugdtalenten.

Westerveld stuurt jeugdscouts aan en voert gesprekken met talenten van andere clubs die Ajax graag zou overnemen. De Hoofd Jeugdscouting vult zijn rol naar grote tevredenheid van de beleidsbepalers in, maar na het aanstaande vertrek van Ouaali ziet Ajax voor Westerveld ook een grotere rol binnen de voetbalorganisatie weggelegd.

Ajax zal de functie van Hoofd Jeugdopleiding vanaf deze zomer anders gaan indelen, zo schreven wij al eerder. In de nieuw op te zetten structuur wordt Westerveld hoogstwaarschijnlijk Hoofd Jeugdopleiding of Hoofd Talentontwikkeling. Gesprekken over de exacte invulling worden in deze periode gevoerd. Naast de promotie van Westerveld wil Ajax nóg een voetbalman aantrekken. Mogelijk wordt dit Robin Veldman. Met de huidige assistent-trainer van Anderlecht en voormalig jeugdtrainer van Ajax werd door Ajax recentelijk ook gesproken.

Vertrekkende Ouaali

Ouaali, die al sinds 2011 voor Ajax werkte en vanaf 2015 tot deze zomer de langstzittende Hoofd Jeugdopleiding in de Ajax-clubhistorie werd, kondigde vorige maand zijn vertrek aan. ‘Ik ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is om het stokje over te dragen’, sprak Ouaali in het persbericht. Zijn besluit om te vertrekken kwam voor Ajax als een verrassing. Inmiddels is Ouaali dichtbij een overstap naar de Marokkaanse voetbalbond, waar hij een belangrijke rol in de voetbalorganisatie zal krijgen.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.