'Ajax neemt de tijd en stelt Claus aan als tijdelijk hoofd jeugdopleiding'

door Jesse ter Haar 302

Bron De Telegraaf

'Ajax neemt de tijd en stelt Claus aan als tijdelijk hoofd jeugdopleiding'

door Jesse ter Haar 302

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax stelt Edmond Claus aan als tijdelijk hoofd jeugdopleiding, zo schrijft De Telegraaf. De functie was vrij na het vertrek van Saïd Ouaali, die de vacature jarenlang vervulde. De Amsterdammers kiezen dus voor een tijdelijke oplossing.

'Ajax geeft zichzelf een jaar de tijd om een opvolger te vinden voor hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali, die in april aangaf per afgelopen 1 juli te vertrekken', zo schrijft de krant. Claus was al werkzaam binnen de club. Hij vervulde immers de functie van coördinator bovenbouw. Hij blijft actief in die rol, maar gaat zijn takenpakket dus tijdelijk combineren met dat van een hoofd jeugdopleiding.

De Amsterdamse club bracht de tijdelijke aanstelling niet officieel naar buiten, maar die is wel doorgevoerd. Binnen de club werd de vervanging van Ouaali bekendgemaakt door een bericht op WhatsApp van hoofd ontwikkeling Casimir Westerveld. ’Na een zorgvuldig proces hebben we een poosje geleden de knoop doorgehakt hoe wij komend seizoen de positie van HJO (hoofd jeugdopleiding, red.) willen invullen', zo luidt het bericht. 'Wij willen langer de tijd nemen om het proces voor deze positie optimaal te laten zijn. Zodoende kwamen we snel en logisch bij Edmond Claus terecht.'

Als tijdelijk hoofd jeugdopleiding moet Claus rapporteren aan diezelfde Westerveld. Hij valt dan ook niet direct onder directeur voetbalzaken Sven Mislintat. In het wereldvoetbal is het gebruikelijk dat de sportieve baas en de hoofd jeugdopleiding met korte lijnen communiceren, maar dit vult Ajax dus in ieder geval tijdelijk anders in. Claus communiceert met Westerveld, die dat op zijn beurt weer met Chief Sports Officer Maurits Hendriks doet. 'Waarom Ajax voor een andere constructie kiest, is niet bekend.'

Overleg Hendriks en Mislintat

Verder schrijft de krant dat Hendriks woensdag naar Duitsland is gevlogen om zich bij het trainingskamp van Ajax in Herzogenaurach te voegen. De bestuurder kreeg een rondleiding en zou op donderdag in overleg gaan met Mislintat. Het wil nog niet vlotten met het afronden van inkomende transfers en veel spelers die op het lijstje van Ajax hebben gestaan, zouden al zijn afgestreept omdat zij voor een functie elders kozen.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.